Surja El-Inshikak - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim nga Origjinali
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

الانشقاق

El-Inshikak

Rreth Sures
 • بِسۡمِ اللّٰہِ الرَّحۡمٰنِ الرَّحِیۡمِ﴿۱﴾
  84 : 1 Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
 • اِذَا السَّمَآءُ انۡشَقَّتۡ ۙ﴿۲﴾
  84 : 2 Kur qielli të çahet,
 • وَ اَذِنَتۡ لِرَبِّہَا وَ حُقَّتۡ ۙ﴿۳﴾
  84 : 3 dhe t’i vërë veshin Zotit të tij, dhe kjo për të është obligim.
 • وَ اِذَا الۡاَرۡضُ مُدَّتۡ ۙ﴿۴﴾
  84 : 4 Dhe kur toka të zgjerohet,
 • وَ اَلۡقَتۡ مَا فِیۡہَا وَ تَخَلَّتۡ ۙ﴿۵﴾
  84 : 5 dhe të nxjerrë përjashta gjithçka që ka brenda, dhe të zbrazet,
 • وَ اَذِنَتۡ لِرَبِّہَا وَ حُقَّتۡ ؕ﴿۶﴾
  84 : 6 dhe t’i vërë veshin Zotit të saj, dhe kjo për të është obligim.
 • یٰۤاَیُّہَا الۡاِنۡسَانُ اِنَّکَ کَادِحٌ اِلٰی رَبِّکَ کَدۡحًا فَمُلٰقِیۡہِ ۚ﴿۷﴾
  84 : 7 O njeri! Ti patjetër do të mundohesh shumë për (të shkuar) te Zoti yt; dhe (përfundimisht) do ta takosh Atë.
 • فَاَمَّا مَنۡ اُوۡتِیَ کِتٰبَہٗ بِیَمِیۡنِہٖ ۙ﴿۸﴾
  84 : 8 Atëherë, atij që do t’i jepet libri i tij në dorën e djathtë,
 • فَسَوۡفَ یُحَاسَبُ حِسَابًا یَّسِیۡرًا ۙ﴿۹﴾
  84 : 9 do t’i kërkohet një llogari e lehtë,
 • وَّ یَنۡقَلِبُ اِلٰۤی اَہۡلِہٖ مَسۡرُوۡرًا ؕ﴿۱۰﴾
  84 : 10 dhe ai do të kthehet i gëzuar te familja e tij.
 • وَ اَمَّا مَنۡ اُوۡتِیَ کِتٰبَہٗ وَرَآءَ ظَہۡرِہٖ ﴿ۙ۱۱﴾
  84 : 11 Kurse atij që do t’i jepet libri i tij mbrapa shpine,
 • فَسَوۡفَ یَدۡعُوۡا ثُبُوۡرًا ﴿ۙ۱۲﴾
  84 : 12 ai do të lutet të shkatërrohet,
 • وَّ یَصۡلٰی سَعِیۡرًا ﴿ؕ۱۳﴾
  84 : 13 dhe do të hidhet në zjarrin flakërues;
 • اِنَّہٗ کَانَ فِیۡۤ اَہۡلِہٖ مَسۡرُوۡرًا ﴿ؕ۱۴﴾
  84 : 14 dikur ishte i gëzuar (kur ishte) në familjen e tij;
 • اِنَّہٗ ظَنَّ اَنۡ لَّنۡ یَّحُوۡرَ ﴿ۚۛ۱۵﴾
  84 : 15 mendonte se kurrë nuk do të ringjallej.
  Shpjegime
 • بَلٰۤی ۚۛ اِنَّ رَبَّہٗ کَانَ بِہٖ بَصِیۡرًا ﴿ؕ۱۶﴾
  84 : 16 Përkundrazi! Zoti i tij gjithmonë e sheh mirë atë.
 • فَلَاۤ اُقۡسِمُ بِالشَّفَقِ ﴿ۙ۱۷﴾
  84 : 17 Dëgjoni! Betohem për muzgun e mbrëmjes!
 • وَ الَّیۡلِ وَ مَا وَسَقَ ﴿ۙ۱۸﴾
  84 : 18 Dhe për natën, si dhe për atë që ajo e pushton!
 • وَ الۡقَمَرِ اِذَا اتَّسَقَ ﴿ۙ۱۹﴾
  84 : 19 Dhe për hënën kur ajo bëhet e plotë!
  Shpjegime
 • لَتَرۡکَبُنَّ طَبَقًا عَنۡ طَبَقٍ ﴿ؕ۲۰﴾
  84 : 20 Ju patjetër do të përparoni shkallë-shkallë.
  Shpjegime
 • فَمَا لَہُمۡ لَا یُؤۡمِنُوۡنَ ﴿ۙ۲۱﴾
  84 : 21 Atëherë, çfarë u ndodhi që nuk besojnë?!
 • وَ اِذَا قُرِئَ عَلَیۡہِمُ الۡقُرۡاٰنُ لَا یَسۡجُدُوۡنَ ﴿ؕٛ۲۲﴾
  84 : 22 Kur u lexohet Kurani, nuk bien në sexhde?!
 • بَلِ الَّذِیۡنَ کَفَرُوۡا یُکَذِّبُوۡنَ ﴿۫ۖ۲۳﴾
  84 : 23 Madje, ata që mohuan, (e) quajnë gënjeshtër.
 • وَ اللّٰہُ اَعۡلَمُ بِمَا یُوۡعُوۡنَ ﴿۫ۖ۲۴﴾
  84 : 24 Dhe Allahu e di më së miri se çfarë grumbullojnë ata.
 • فَبَشِّرۡہُمۡ بِعَذَابٍ اَلِیۡمٍ ﴿ۙ۲۵﴾
  84 : 25 Atëherë, jepu “lajmin e mirë” për një ndëshkim të dhimbshëm!
 • اِلَّا الَّذِیۡنَ اٰمَنُوۡا وَ عَمِلُوا الصّٰلِحٰتِ لَہُمۡ اَجۡرٌ غَیۡرُ مَمۡنُوۡنٍ ﴿٪۲۶﴾
  84 : 26 Por jo atyre që besuan dhe bënë të mira; ata do të kenë shpërblim pambarim.
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp