Surja En-Naziat - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim nga Origjinali
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

النَّازعَات

En-Naziat

 • بِسۡمِ اللّٰہِ الرَّحۡمٰنِ الرَّحِیۡمِ﴿۱﴾
  79 : 1 Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
 • وَ النّٰزِعٰتِ غَرۡقًا ۙ﴿۲﴾
  79 : 2 Betohem për ato që rrëmbejnë duke u zhytur!
 • وَّ النّٰشِطٰتِ نَشۡطًا ۙ﴿۳﴾
  79 : 3 Dhe për ato që gëzohen pa masë!
 • وَّ السّٰبِحٰتِ سَبۡحًا ۙ﴿۴﴾
  79 : 4 Dhe për ato që lundrojnë shumë!
 • فَالسّٰبِقٰتِ سَبۡقًا ۙ﴿۵﴾
  79 : 5 Dhe për ato që, më pas, parakalojnë njëra-tjetrën!
 • فَالۡمُدَبِّرٰتِ اَمۡرًا ۘ﴿۶﴾
  79 : 6 Dhe për ato që bëjnë plan!
 • یَوۡمَ تَرۡجُفُ الرَّاجِفَۃُ ۙ﴿۷﴾
  79 : 7 Ditën kur do të tronditet fort ajo që tronditet;
 • تَتۡبَعُہَا الرَّادِفَۃُ ؕ﴿۸﴾
  79 : 8 pasuesja do ta pasojë atë.
 • قُلُوۡبٌ یَّوۡمَئِذٍ وَّاجِفَۃٌ ۙ﴿۹﴾
  79 : 9 Zemrat atë ditë do të rrahin shpejt.
 • اَبۡصَارُہَا خَاشِعَۃٌ ۘ﴿۱۰﴾
  79 : 10 Shikimet e tyre do të jenë përdhe.
 • یَقُوۡلُوۡنَ ءَاِنَّا لَمَرۡدُوۡدُوۡنَ فِی الۡحَافِرَۃِ ﴿ؕ۱۱﴾
  79 : 11 (Njerëzit) do të pohojnë: “A do të kthehemi në gjendjen e mëparshme?!
 • ءَ اِذَا کُنَّا عِظَامًا نَّخِرَۃً ﴿ؕ۱۲﴾
  79 : 12 Edhe atëherë kur të jemi eshtra të kalbura?!”
 • قَالُوۡا تِلۡکَ اِذًا کَرَّۃٌ خَاسِرَۃٌ ﴿ۘ۱۳﴾
  79 : 13 Ata do të thonë: “Atëherë ky qenka një kthim humbës!”
 • فَاِنَّمَا ہِیَ زَجۡرَۃٌ وَّاحِدَۃٌ ﴿ۙ۱۴﴾
  79 : 14 Pa dyshim, ajo do të jetë një qortim i vetëm.
 • فَاِذَا ہُمۡ بِالسَّاہِرَۃِ ﴿ؕ۱۵﴾
  79 : 15 Dhe papritmas ata do të gjenden në fushën e gjerë.
 • ہَلۡ اَتٰٮکَ حَدِیۡثُ مُوۡسٰی ﴿ۘ۱۶﴾
  79 : 16 A të erdhi lajmi për Musain?
 • اِذۡ نَادٰٮہُ رَبُّہٗ بِالۡوَادِ الۡمُقَدَّسِ طُوًی ﴿ۚ۱۷﴾
  79 : 17 Kur atë e thirri Zoti i tij në luginën e shenjtë Tuva:
 • اِذۡہَبۡ اِلٰی فِرۡعَوۡنَ اِنَّہٗ طَغٰی ﴿۫ۖ۱۸﴾
  79 : 18 “Shko drejt Faraonit, se ai u rebelua;
 • فَقُلۡ ہَلۡ لَّکَ اِلٰۤی اَنۡ تَزَکّٰی ﴿ۙ۱۹﴾
  79 : 19 Dhe pyete: ‘A dëshiron të dëlirësohesh?
 • وَ اَہۡدِیَکَ اِلٰی رَبِّکَ فَتَخۡشٰی ﴿ۚ۲۰﴾
  79 : 20 Dhe unë të të udhëzoj te Zoti yt, që të kesh frikë (ndaj Tij)?’”
 • فَاَرٰٮہُ الۡاٰیَۃَ الۡکُبۡرٰی ﴿۫ۖ۲۱﴾
  79 : 21 Më pas ai i tregoi një shenjë shumë të madhe.
 • فَکَذَّبَ وَ عَصٰی ﴿۫ۖ۲۲﴾
  79 : 22 Atëherë (Faraoni e) quajti gënjeshtër dhe kundërshtoi.
 • ثُمَّ اَدۡبَرَ یَسۡعٰی ﴿۫ۖ۲۳﴾
  79 : 23 Më pas me nxitim ia ktheu shpinën.
 • فَحَشَرَ فَنَادٰی ﴿۫ۖ۲۴﴾
  79 : 24 Mblodhi (turmën) dhe thirri.
 • فَقَالَ اَنَا رَبُّکُمُ الۡاَعۡلٰی ﴿۫ۖ۲۵﴾
  79 : 25 E tha: “Unë jam Zoti juaj më i larti!”
 • فَاَخَذَہُ اللّٰہُ نَکَالَ الۡاٰخِرَۃِ وَ الۡاُوۡلٰی ﴿ؕ۲۶﴾
  79 : 26 Atëherë Allahu e ndëshkoi duke e bërë mësim për të mëvonshmit dhe për të parët.
 • اِنَّ فِیۡ ذٰلِکَ لَعِبۡرَۃً لِّمَنۡ یَّخۡشٰی ﴿ؕ٪۲۷﴾
  79 : 27 Pa dyshim, në të ka mësim për çdokënd që ka frikë.
 • ءَاَنۡتُمۡ اَشَدُّ خَلۡقًا اَمِ السَّمَآءُ ؕ بَنٰہَا ﴿ٝ۲۸﴾
  79 : 28 A jeni ju më të vështirë në krijim, apo qielli që (Zoti) ka ndërtuar?!
 • رَفَعَ سَمۡکَہَا فَسَوّٰٮہَا ﴿ۙ۲۹﴾
  79 : 29 Të cilin Ai e ngriti lart dhe shumë mirë e rregulloi.
 • وَ اَغۡطَشَ لَیۡلَہَا وَ اَخۡرَجَ ضُحٰہَا ﴿۪۳۰﴾
  79 : 30 Ia errësoi natën dhe ia zdriti ditën.
 • وَ الۡاَرۡضَ بَعۡدَ ذٰلِکَ دَحٰٮہَا ﴿ؕ۳۱﴾
  79 : 31 Pas kësaj, edhe tokën e rrafshoi.
 • اَخۡرَجَ مِنۡہَا مَآءَہَا وَ مَرۡعٰہَا ﴿۪۳۲﴾
  79 : 32 Nxori ujin dhe barishten prej saj.
 • وَ الۡجِبَالَ اَرۡسٰہَا ﴿ۙ۳۳﴾
  79 : 33 Dhe malet i nguliti;
 • مَتَاعًا لَّکُمۡ وَ لِاَنۡعَامِکُمۡ ﴿ؕ۳۴﴾
  79 : 34 si mjet jetese për ju dhe për bagëtitë tuaja.
 • فَاِذَا جَآءَتِ الطَّآمَّۃُ الۡکُبۡرٰی ﴿۫ۖ۳۵﴾
  79 : 35 Pra, kur do të vijë më e madhja gjëmë;
 • یَوۡمَ یَتَذَکَّرُ الۡاِنۡسَانُ مَا سَعٰی ﴿ۙ۳۶﴾
  79 : 36 ditën kur njeriu do të kujtojë se për çfarë është përpjekur;
 • وَ بُرِّزَتِ الۡجَحِیۡمُ لِمَنۡ یَّرٰی ﴿۳۷﴾
  79 : 37 dhe do t’i zbulohet xhehenemi atij që (deri tani) e shihte (vetëm duke përfytyruar).
 • فَاَمَّا مَنۡ طَغٰی ﴿ۙ۳۸﴾
  79 : 38 Pra, ai që u rebelua
 • وَ اٰثَرَ الۡحَیٰوۃَ الدُّنۡیَا ﴿ۙ۳۹﴾
  79 : 39 dhe i dha përparësi jetës së kësaj bote,
 • فَاِنَّ الۡجَحِیۡمَ ہِیَ الۡمَاۡوٰی ﴿ؕ۴۰﴾
  79 : 40 pikërisht xhehenemi është streha e tij.
 • وَ اَمَّا مَنۡ خَافَ مَقَامَ رَبِّہٖ وَ نَہَی النَّفۡسَ عَنِ الۡہَوٰی ﴿ۙ۴۱﴾
  79 : 41 Kurse ai që i frikësohet pozitës së Zotit të tij dhe e ndalon veten nga tundimi,
 • فَاِنَّ الۡجَنَّۃَ ہِیَ الۡمَاۡوٰی ﴿ؕ۴۲﴾
  79 : 42 pikërisht xheneti është streha e tij.
 • یَسۡـَٔلُوۡنَکَ عَنِ السَّاعَۃِ اَیَّانَ مُرۡسٰہَا ﴿ؕ۴۳﴾
  79 : 43 Ata të pyesin rreth Orës se kur do të bëhet ajo?
 • فِیۡمَ اَنۡتَ مِنۡ ذِکۡرٰٮہَا ﴿ؕ۴۴﴾
  79 : 44 Po ti, në çfarë mendimesh ke rënë nga përmendja e saj?
 • اِلٰی رَبِّکَ مُنۡتَہٰٮہَا ﴿ؕ۴۵﴾
  79 : 45 Te Zoti yt është fundi i saj.
 • اِنَّمَاۤ اَنۡتَ مُنۡذِرُ مَنۡ یَّخۡشٰہَا ﴿ؕ۴۶﴾
  79 : 46 Ti mund të alarmosh vetëm atë që i frikësohet asaj.
 • کَاَنَّہُمۡ یَوۡمَ یَرَوۡنَہَا لَمۡ یَلۡبَثُوۡۤا اِلَّا عَشِیَّۃً اَوۡ ضُحٰہَا ﴿٪۴۷﴾
  79 : 47 Kur ata do ta shohin atë, do të mendojnë sikur kanë qëndruar (në këtë botë) vetëm një natë ose një mëngjes të saj.
1
الفَاتِحَة El-Fatiha
2
البَقَرَة El-Bekare
3
آل عِمرَان Ali Imran
4
النِّسَاء En-Nisa
5
المَائدة El-Maidah
6
الاٴنعَام El-En’am
7
الاٴعرَاف El-A’raf
8
الاٴنفَال El-Enfal
9
التّوبَة Et-Teube
10
یُونس Junus
11
هُود Hud
12
یُوسُف Jusuf
13
الرّعد Er-Rad
14
إبراهیم Ibrahim
15
الحِجر El-Hixhr
16
النّحل En-Nahl
17
بنی اسرائیل Beni Israil
18
الکهف El-Kehf
19
مَریَم Merjem
20
طٰه TaHa
21
الاٴنبیَاء El-Enbija
22
الحَجّ El-Haxh
23
المؤمنون El-Mu’minun
24
النُّور En-Nur
25
الفُرقان El-Furkan
26
الشُّعَرَاء Esh-Shuara
27
النَّمل En-Neml
28
القَصَص El-Keses
29
العَنکبوت El-Ankebut
30
الرُّوم Er-Rum
31
لقمَان Lukman
32
السَّجدَة Es-Sexhde
33
الاٴحزَاب El-Ahzab
34
سَبَإ Saba
35
فَاطِر Fatir
36
یسٓ Jasin
37
الصَّافات Es-Saffat
38
صٓ Sad
39
الزُّمَر Ez-Zumer
40
المؤمن El-Mu’min
41
حٰمٓ السجدہ Ha.Mim. Es-Sexhde
42
الشّوریٰ Esh-Shura
43
الزّخرُف Ez-Zukhruf
44
الدّخان Ed-Dukhan
45
الجَاثیَة El-Xhathije
46
الاٴحقاف El-Ahkaf
47
محَمَّد Muhammed
48
الفَتْح El-Fet’h
49
الحُجرَات El-Huxhurat
50
قٓ Kaf
51
الذّاریَات Edh-Dharijat
52
الطُّور Et-Tur
53
النّجْم En-Nexhm
54
القَمَر El-Kamer
55
الرَّحمٰن Er-Rahman
56
الواقِعَة El-Uakia
57
الحَدید El-Hadid
58
المجَادلة El-Muxhadile
59
الحَشر El-Hashr
60
المُمتَحنَة El-Mumtehine
61
الصَّف Es-Saf
62
الجُمُعَة El-Xhumu’a
63
المنَافِقون El-Munafikun
64
التّغَابُن Et-Tegabun
65
الطّلاَق Et-Talak
66
التّحْریم Et-Tahrim
67
المُلک El-Mulk
68
القَلَم El-Kalem
69
الحَاقَّة El-Hakka
70
المعَارج El-Mearixh
71
نُوح Nuh
72
الجنّ El-Xhinn
73
المُزمّل El-Muzzemmil
74
المدَّثِّر El-Muddeththir
75
القِیَامَة El-Kijamah
76
الدھر Ed-Dehr
77
المُرسَلات El-Murselat
78
النّبَإِ En-Nebe
79
النَّازعَات En-Naziat
80
عَبَسَ Abese
81
التّکویر Et-Tekvir
82
الانفِطار El-Infitar
83
المطفّفِین El-Mutaffifin
84
الانشقاق El-Inshikak
85
البُرُوج El-Buruxh
86
الطّارق Et-Tarik
87
الاٴعلی El-A’la
88
الغَاشِیَة El-Gashije
89
الفَجر El-Fexhr
90
البَلَد El-Beled
91
الشّمس Esh-Shems
92
اللیْل El-Lejl
93
الضّحیٰ Ed-Duha
94
الإنشراح El-Inshirah
95
التِّین Et-Tin
96
العَلق El-Alek
97
القَدر El-Kader
98
البَیّنَة El-Bejjine
99
الزّلزَلة Ez-Zilzal
100
العَادیَات El-Adijat
101
القَارعَة El-Karije
102
التّکاثُر Et-Tekathur
103
العَصر El-Asr
104
الهُمَزة El-Humeze
105
الفِیل El-Fil
106
قُرَیش Kurejsh
107
المَاعون El-Maun
108
الکَوثَر El-Keuther
109
الکافِرون El-Kafirun
110
النّصر En-Nasr
111
اللھب El-Leheb
112
الإخلاص El-Ihlas
113
الفَلَق El-Felek
114
النَّاس En-Nas
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp