Surja Et-Tekvir - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim nga Origjinali
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

التّکویر

Et-Tekvir

Rreth Sures
 • بِسۡمِ اللّٰہِ الرَّحۡمٰنِ الرَّحِیۡمِ﴿۱﴾
  81 : 1 Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
 • اِذَا الشَّمۡسُ کُوِّرَتۡ ۪ۙ﴿۲﴾
  81 : 2 Kur dielli të mbulohet.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا النُّجُوۡمُ انۡکَدَرَتۡ ۪ۙ﴿۳﴾
  81 : 3 Dhe kur yjet të zbehen.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا الۡجِبَالُ سُیِّرَتۡ ۪ۙ﴿۴﴾
  81 : 4 Dhe kur malet të lëvizin.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا الۡعِشَارُ عُطِّلَتۡ ۪ۙ﴿۵﴾
  81 : 5 Dhe kur devetë me barrë dhjetëmuajshe të braktisen.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا الۡوُحُوۡشُ حُشِرَتۡ ۪ۙ﴿۶﴾
  81 : 6 Dhe kur egërsirat të grumbullohen.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا الۡبِحَارُ سُجِّرَتۡ ۪ۙ﴿۷﴾
  81 : 7 Dhe kur detet të derdhen fort njëri mbi tjetrin.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا النُّفُوۡسُ زُوِّجَتۡ ۪ۙ﴿۸﴾
  81 : 8 Dhe kur njerëzit të bashkohen.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا الۡمَوۡءٗدَۃُ سُئِلَتۡ ۪ۙ﴿۹﴾
  81 : 9 Dhe kur (foshnja femër) e varrosur për së gjalli të pyetet,
 • بِاَیِّ ذَنۡۢبٍ قُتِلَتۡ ۚ﴿۱۰﴾
  81 : 10 (se) për çfarë faji u vra ajo.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا الصُّحُفُ نُشِرَتۡ ﴿۪ۙ۱۱﴾
  81 : 11 Dhe kur skriptet të përhapen.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا السَّمَآءُ کُشِطَتۡ ﴿۪ۙ۱۲﴾
  81 : 12 Dhe kur qielli të zhvishet.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا الۡجَحِیۡمُ سُعِّرَتۡ ﴿۪ۙ۱۳﴾
  81 : 13 Dhe kur xhehenemi të flakërojë.
  Shpjegime
 • وَ اِذَا الۡجَنَّۃُ اُزۡلِفَتۡ ﴿۪ۙ۱۴﴾
  81 : 14 Dhe kur xheneti të afrohet.
  Shpjegime
 • عَلِمَتۡ نَفۡسٌ مَّاۤ اَحۡضَرَتۡ ﴿ؕ۱۵﴾
  81 : 15 Njeriu do ta dijë se çfarë ka gatitur ai.
 • فَلَاۤ اُقۡسِمُ بِالۡخُنَّسِ ﴿ۙ۱۶﴾
  81 : 16 Dëgjoni! Betohem për ato që tërhiqen pasi të kenë përparuar fshehtas,
 • الۡجَوَارِ الۡکُنَّسِ ﴿ۙ۱۷﴾
  81 : 17 (pra) për anijet që struken (në bazën e tyre)!
 • وَ الَّیۡلِ اِذَا عَسۡعَسَ ﴿ۙ۱۸﴾
  81 : 18 Dhe (betohem) për natën kur ajo mbaron!
 • وَ الصُّبۡحِ اِذَا تَنَفَّسَ ﴿ۙ۱۹﴾
  81 : 19 Dhe për mëngjesin kur ai merr frymë!
  Shpjegime
 • اِنَّہٗ لَقَوۡلُ رَسُوۡلٍ کَرِیۡمٍ ﴿ۙ۲۰﴾
  81 : 20 Pa dyshim, kjo është fjalë e një të Dërguari të nderuar;
 • ذِیۡ قُوَّۃٍ عِنۡدَ ذِی الۡعَرۡشِ مَکِیۡنٍ ﴿ۙ۲۱﴾
  81 : 21 të fuqishëm (e) me pozitë të lartë pranë Zotëruesit të Arshit;
 • مُّطَاعٍ ثَمَّ اَمِیۡنٍ ﴿ؕ۲۲﴾
  81 : 22 të bindur (dhe) të besueshëm atje (pra, pranë Zotëruesit të Arshit).
 • وَ مَا صَاحِبُکُمۡ بِمَجۡنُوۡنٍ ﴿ۚ۲۳﴾
  81 : 23 Shoku juaj nuk është i çmendur,
 • وَ لَقَدۡ رَاٰہُ بِالۡاُفُقِ الۡمُبِیۡنِ ﴿ۚ۲۴﴾
  81 : 24 ai e pa atë në horizontin e qartë.
  Shpjegime
 • وَ مَا ہُوَ عَلَی الۡغَیۡبِ بِضَنِیۡنٍ ﴿ۚ۲۵﴾
  81 : 25 Dhe ai nuk është koprrac për (të treguar) të padukshmen.
 • وَ مَا ہُوَ بِقَوۡلِ شَیۡطٰنٍ رَّجِیۡمٍ ﴿ۙ۲۶﴾
  81 : 26 Dhe as ai (pra, Kurani) nuk është fjalë e ndonjë djalli të mallkuar.
 • فَاَیۡنَ تَذۡہَبُوۡنَ ﴿ؕ۲۷﴾
  81 : 27 Atëherë ku po largoheni ju?!
 • اِنۡ ہُوَ اِلَّا ذِکۡرٌ لِّلۡعٰلَمِیۡنَ ﴿ۙ۲۸﴾
  81 : 28 Ai është vetëm një këshillë për (të gjitha) botët;
 • لِمَنۡ شَآءَ مِنۡکُمۡ اَنۡ یَّسۡتَقِیۡمَ ﴿ؕ۲۹﴾
  81 : 29 për cilindo prej jush që dëshiron të jetë i qëndrueshëm.
 • وَ مَا تَشَآءُوۡنَ اِلَّاۤ اَنۡ یَّشَآءَ اللّٰہُ رَبُّ الۡعٰلَمِیۡنَ ﴿٪۳۰﴾
  81 : 30 Dhe ju nuk mund të dëshironi dot, përveçse nëse dëshiron Allahu, Zoti i botëve.
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp