Surja El-Adijat - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim nga Origjinali
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

العَادیَات

El-Adijat

Rreth Sures
 • بِسۡمِ اللّٰہِ الرَّحۡمٰنِ الرَّحِیۡمِ﴿۱﴾
  100 : 1 Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
 • وَ الۡعٰدِیٰتِ ضَبۡحًا ۙ﴿۲﴾
  100 : 2 Betohem për kuajt që vrapojnë me shpejtësi duke dihatur!
 • فَالۡمُوۡرِیٰتِ قَدۡحًا ۙ﴿۳﴾
  100 : 3 Dhe për nxjerrësit e shkëndijave nga fërkimi!
 • فَالۡمُغِیۡرٰتِ صُبۡحًا ۙ﴿۴﴾
  100 : 4 Dhe për sulmuesit në mëngjes!
 • فَاَثَرۡنَ بِہٖ نَقۡعًا ۙ﴿۵﴾
  100 : 5 E përmes atij (sulmi) ata ngrenë një re pluhuri.
 • فَوَسَطۡنَ بِہٖ جَمۡعًا ۙ﴿۶﴾
  100 : 6 Përmes së cilës ata hidhen brenda një grupi (të armikut).
 • اِنَّ الۡاِنۡسَانَ لِرَبِّہٖ لَکَنُوۡدٌ ۚ﴿۷﴾
  100 : 7 Pa dyshim, njeriu është shumë mosmirënjohës ndaj Zotit të tij.
 • وَ اِنَّہٗ عَلٰی ذٰلِکَ لَشَہِیۡدٌ ۚ﴿۸﴾
  100 : 8 Dhe, pa dyshim, ai vetë është dëshmitar për këtë.
 • وَ اِنَّہٗ لِحُبِّ الۡخَیۡرِ لَشَدِیۡدٌ ؕ﴿۹﴾
  100 : 9 Dhe, pa dyshim, ai është fort i dashuruar me pasurinë.
 • اَفَلَا یَعۡلَمُ اِذَا بُعۡثِرَ مَا فِی الۡقُبُوۡرِ ۙ﴿۱۰﴾
  100 : 10 A nuk e di ai se kur do të nxirret ajo që është në varre?!
 • وَ حُصِّلَ مَا فِی الصُّدُوۡرِ ﴿ۙ۱۱﴾
  100 : 11 dhe do të arrihet ajo që është në kraharorë?!
 • اِنَّ رَبَّہُمۡ بِہِمۡ یَوۡمَئِذٍ لَّخَبِیۡرٌ ٪﴿۱۲﴾
  100 : 12 Pa dyshim, atë ditë Zoti i tyre do të jetë i Gjithinformuar për ta.
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp