Surja El-Kijamah - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim nga Origjinali
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

القِیَامَة

El-Kijamah

 • بِسۡمِ اللّٰہِ الرَّحۡمٰنِ الرَّحِیۡمِ﴿۱﴾
  75 : 1 Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
 • لَاۤ اُقۡسِمُ بِیَوۡمِ الۡقِیٰمَۃِ ۙ﴿۲﴾
  75 : 2 Betohem për Ditën e Kiametit!
 • وَ لَاۤ اُقۡسِمُ بِالنَّفۡسِ اللَّوَّامَۃِ ؕ﴿۳﴾
  75 : 3 Dhe betohem për shpirtin që qorton fort!
 • اَیَحۡسَبُ الۡاِنۡسَانُ اَلَّنۡ نَّجۡمَعَ عِظَامَہٗ ؕ﴿۴﴾
  75 : 4 A mendon njeriu se Ne nuk do t’ia mbledhim eshtrat?!
 • بَلٰی قٰدِرِیۡنَ عَلٰۤی اَنۡ نُّسَوِّیَ بَنَانَہٗ ﴿۵﴾
  75 : 5 Përkundrazi! Jemi të Plotfuqishëm që t’ia rregullojmë (edhe) majat e gishtave.
 • بَلۡ یُرِیۡدُ الۡاِنۡسَانُ لِیَفۡجُرَ اَمَامَہٗ ۚ﴿۶﴾
  75 : 6 Por njeriu dëshiron të mëkatojë (edhe) në të ardhmen e tij.
 • یَسۡـَٔلُ اَیَّانَ یَوۡمُ الۡقِیٰمَۃِ ؕ﴿۷﴾
  75 : 7 Ai pyet: “Kur do të bëhet Dita e Kiametit?”
 • فَاِذَا بَرِقَ الۡبَصَرُ ۙ﴿۸﴾
  75 : 8 Atëherë, kur të verbohet shikimi;
 • وَ خَسَفَ الۡقَمَرُ ۙ﴿۹﴾
  75 : 9 kur të eklipsohet hëna;
 • وَ جُمِعَ الشَّمۡسُ وَ الۡقَمَرُ ۙ﴿۱۰﴾
  75 : 10 dhe kur të bashkohen dielli e hëna.
 • یَقُوۡلُ الۡاِنۡسَانُ یَوۡمَئِذٍ اَیۡنَ الۡمَفَرُّ ﴿ۚ۱۱﴾
  75 : 11 Atë ditë njeriu do të thotë: “Ku të iki për shpëtim!”
 • کَلَّا لَا وَزَرَ ﴿ؕ۱۲﴾
  75 : 12 Jo, dëgjoni! Nuk ka vendshpëtim!
 • اِلٰی رَبِّکَ یَوۡمَئِذِ ۣ الۡمُسۡتَقَرُّ ﴿ؕ۱۳﴾
  75 : 13 Atë ditë veç te Zoti yt do të jetë vend qetësie.
 • یُنَبَّؤُا الۡاِنۡسَانُ یَوۡمَئِذٍۭ بِمَا قَدَّمَ وَ اَخَّرَ ﴿ؕ۱۴﴾
  75 : 14 Njeriu do të njoftohet atë ditë për çfarë ka dërguar përpara dhe çfarë ka lënë pas.
 • بَلِ الۡاِنۡسَانُ عَلٰی نَفۡسِہٖ بَصِیۡرَۃٌ ﴿ۙ۱۵﴾
  75 : 15 E vërteta është që njeriu është shumë i vetëdijshëm për veten e tij,
 • وَّ لَوۡ اَلۡقٰی مَعَاذِیۡرَہٗ ﴿ؕ۱۶﴾
  75 : 16 sado justifikime të japë.
 • لَا تُحَرِّکۡ بِہٖ لِسَانَکَ لِتَعۡجَلَ بِہٖ ﴿ؕ۱۷﴾
  75 : 17 Mos lëviz gjuhën tënde gjatë (leximit të) tij (pra, të Kuranit) për ta mbajtur atë përmendsh me nxitim.
 • اِنَّ عَلَیۡنَا جَمۡعَہٗ وَ قُرۡاٰنَہٗ ﴿ۚۖ۱۸﴾
  75 : 18 Sigurisht, është përgjegjësia Jonë edhe mbledhja e tij, edhe leximi i tij.
 • فَاِذَا قَرَاۡنٰہُ فَاتَّبِعۡ قُرۡاٰنَہٗ ﴿ۚ۱۹﴾
  75 : 19 Ndaj, kur Ne ta lexojmë, ti ndiqe leximin e tij.
 • ثُمَّ اِنَّ عَلَیۡنَا بَیَانَہٗ ﴿ؕ۲۰﴾
  75 : 20 Më pas po mbi Ne është edhe ligjërimi tij.
 • کَلَّا بَلۡ تُحِبُّوۡنَ الۡعَاجِلَۃَ ﴿ۙ۲۱﴾
  75 : 21 Dëgjoni! Ju e dashuroni botën,
 • وَ تَذَرُوۡنَ الۡاٰخِرَۃَ ﴿ؕ۲۲﴾
  75 : 22 dhe e lini ahiretin.
 • وُجُوۡہٌ یَّوۡمَئِذٍ نَّاضِرَۃٌ ﴿ۙ۲۳﴾
  75 : 23 Atë ditë disa fytyra do të jenë të freskëta,
 • اِلٰی رَبِّہَا نَاظِرَۃٌ ﴿ۚ۲۴﴾
  75 : 24 duke pasur shikimin te Zoti i tyre.
 • وَ وُجُوۡہٌ یَّوۡمَئِذٍۭ بَاسِرَۃٌ ﴿ۙ۲۵﴾
  75 : 25 Dhe atë ditë disa fytyra do të jenë të zymta.
 • تَظُنُّ اَنۡ یُّفۡعَلَ بِہَا فَاقِرَۃٌ ﴿ؕ۲۶﴾
  75 : 26 Ata do të dinë se do t’u këputet kurrizi.
 • کَلَّاۤ اِذَا بَلَغَتِ التَّرَاقِیَ ﴿ۙ۲۷﴾
  75 : 27 Dëgjoni! Kur shpirti do të vijë deri në fyt.
 • وَ قِیۡلَ مَنۡ ٜ رَاقٍ ﴿ۙ۲۸﴾
  75 : 28 Dhe do të thuhet: “A ka ndokush që shëron me të fryrë?”
 • وَّ ظَنَّ اَنَّہُ الۡفِرَاقُ ﴿ۙ۲۹﴾
  75 : 29 Dhe (njeriu) do të besojë se erdhi ndarja.
 • وَ الۡتَفَّتِ السَّاقُ بِالسَّاقِ ﴿ۙ۳۰﴾
  75 : 30 Dhe kur do ta mbulojë pulpa pulpën.
 • اِلٰی رَبِّکَ یَوۡمَئِذِ ۣالۡمَسَاقُ ﴿ؕ٪۳۱﴾
  75 : 31 Atë ditë drejt Zotit tënd do të jetë shtytja.
 • فَلَا صَدَّقَ وَ لَا صَلّٰی ﴿ۙ۳۲﴾
  75 : 32 Pra, ai as nuk pranoi të vërtetën, e as nuk u fal,
 • وَ لٰکِنۡ کَذَّبَ وَ تَوَلّٰی ﴿ۙ۳۳﴾
  75 : 33 përkundrazi, mohoi dhe ia ktheu shpinën.
 • ثُمَّ ذَہَبَ اِلٰۤی اَہۡلِہٖ یَتَمَطّٰی ﴿ؕ۳۴﴾
  75 : 34 Më pas shkoi i mburrur te familja.
 • اَوۡلٰی لَکَ فَاَوۡلٰی ﴿ۙ۳۵﴾
  75 : 35 Mjerë për ty, mjerë!
 • ثُمَّ اَوۡلٰی لَکَ فَاَوۡلٰی ﴿ؕ۳۶﴾
  75 : 36 Sërish, mjerë për ty, mjerë!
 • اَیَحۡسَبُ الۡاِنۡسَانُ اَنۡ یُّتۡرَکَ سُدًی ﴿ؕ۳۷﴾
  75 : 37 A mendon njeriu se do të lihet i lirë?!
 • اَلَمۡ یَکُ نُطۡفَۃً مِّنۡ مَّنِیٍّ یُّمۡنٰی ﴿ۙ۳۸﴾
  75 : 38 A nuk ishte ai thjesht një pikë sperme që u hodh?!
 • ثُمَّ کَانَ عَلَقَۃً فَخَلَقَ فَسَوّٰی ﴿ۙ۳۹﴾
  75 : 39 Më pas u bë ngjizje gjaku, e atëherë (Zoti) e krijoi dhe e përsosi.
 • فَجَعَلَ مِنۡہُ الزَّوۡجَیۡنِ الذَّکَرَ وَ الۡاُنۡثٰی ﴿ؕ۴۰﴾
  75 : 40 Më pas prej tij bëri çiftin, mashkullin dhe femrën.
 • اَلَیۡسَ ذٰلِکَ بِقٰدِرٍ عَلٰۤی اَنۡ یُّحۡیِۦَ الۡمَوۡتٰی ﴿٪۴۱﴾
  75 : 41 Po Ai, a nuk është i Plotfuqishëm të ringjallë të vdekurit?!
1
الفَاتِحَة El-Fatiha
2
البَقَرَة El-Bekare
3
آل عِمرَان Ali Imran
4
النِّسَاء En-Nisa
5
المَائدة El-Maidah
6
الاٴنعَام El-En’am
7
الاٴعرَاف El-A’raf
8
الاٴنفَال El-Enfal
9
التّوبَة Et-Teube
10
یُونس Junus
11
هُود Hud
12
یُوسُف Jusuf
13
الرّعد Er-Rad
14
إبراهیم Ibrahim
15
الحِجر El-Hixhr
16
النّحل En-Nahl
17
بنی اسرائیل Beni Israil
18
الکهف El-Kehf
19
مَریَم Merjem
20
طٰه TaHa
21
الاٴنبیَاء El-Enbija
22
الحَجّ El-Haxh
23
المؤمنون El-Mu’minun
24
النُّور En-Nur
25
الفُرقان El-Furkan
26
الشُّعَرَاء Esh-Shuara
27
النَّمل En-Neml
28
القَصَص El-Keses
29
العَنکبوت El-Ankebut
30
الرُّوم Er-Rum
31
لقمَان Lukman
32
السَّجدَة Es-Sexhde
33
الاٴحزَاب El-Ahzab
34
سَبَإ Saba
35
فَاطِر Fatir
36
یسٓ Jasin
37
الصَّافات Es-Saffat
38
صٓ Sad
39
الزُّمَر Ez-Zumer
40
المؤمن El-Mu’min
41
حٰمٓ السجدہ Ha.Mim. Es-Sexhde
42
الشّوریٰ Esh-Shura
43
الزّخرُف Ez-Zukhruf
44
الدّخان Ed-Dukhan
45
الجَاثیَة El-Xhathije
46
الاٴحقاف El-Ahkaf
47
محَمَّد Muhammed
48
الفَتْح El-Fet’h
49
الحُجرَات El-Huxhurat
50
قٓ Kaf
51
الذّاریَات Edh-Dharijat
52
الطُّور Et-Tur
53
النّجْم En-Nexhm
54
القَمَر El-Kamer
55
الرَّحمٰن Er-Rahman
56
الواقِعَة El-Uakia
57
الحَدید El-Hadid
58
المجَادلة El-Muxhadile
59
الحَشر El-Hashr
60
المُمتَحنَة El-Mumtehine
61
الصَّف Es-Saf
62
الجُمُعَة El-Xhumu’a
63
المنَافِقون El-Munafikun
64
التّغَابُن Et-Tegabun
65
الطّلاَق Et-Talak
66
التّحْریم Et-Tahrim
67
المُلک El-Mulk
68
القَلَم El-Kalem
69
الحَاقَّة El-Hakka
70
المعَارج El-Mearixh
71
نُوح Nuh
72
الجنّ El-Xhinn
73
المُزمّل El-Muzzemmil
74
المدَّثِّر El-Muddeththir
75
القِیَامَة El-Kijamah
76
الدھر Ed-Dehr
77
المُرسَلات El-Murselat
78
النّبَإِ En-Nebe
79
النَّازعَات En-Naziat
80
عَبَسَ Abese
81
التّکویر Et-Tekvir
82
الانفِطار El-Infitar
83
المطفّفِین El-Mutaffifin
84
الانشقاق El-Inshikak
85
البُرُوج El-Buruxh
86
الطّارق Et-Tarik
87
الاٴعلی El-A’la
88
الغَاشِیَة El-Gashije
89
الفَجر El-Fexhr
90
البَلَد El-Beled
91
الشّمس Esh-Shems
92
اللیْل El-Lejl
93
الضّحیٰ Ed-Duha
94
الإنشراح El-Inshirah
95
التِّین Et-Tin
96
العَلق El-Alek
97
القَدر El-Kader
98
البَیّنَة El-Bejjine
99
الزّلزَلة Ez-Zilzal
100
العَادیَات El-Adijat
101
القَارعَة El-Karije
102
التّکاثُر Et-Tekathur
103
العَصر El-Asr
104
الهُمَزة El-Humeze
105
الفِیل El-Fil
106
قُرَیش Kurejsh
107
المَاعون El-Maun
108
الکَوثَر El-Keuther
109
الکافِرون El-Kafirun
110
النّصر En-Nasr
111
اللھب El-Leheb
112
الإخلاص El-Ihlas
113
الفَلَق El-Felek
114
النَّاس En-Nas
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp