9 : 4 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • اِلَّا الَّذِیۡنَ عٰہَدۡتُّمۡ مِّنَ الۡمُشۡرِکِیۡنَ ثُمَّ لَمۡ یَنۡقُصُوۡکُمۡ شَیۡئًا وَّ لَمۡ یُظَاہِرُوۡا عَلَیۡکُمۡ اَحَدًا فَاَتِمُّوۡۤا اِلَیۡہِمۡ عَہۡدَہُمۡ اِلٰی مُدَّتِہِمۡ ؕ اِنَّ اللّٰہَ یُحِبُّ الۡمُتَّقِیۡنَ ﴿۴﴾
    9 : 4 Përveç atyre prej idhujtarëve, me të cilët bëtë marrëveshje e më pas ata nuk e shkelën aspak dhe as nuk ndihmuan ndokënd kundër jush. Andaj, përmbusheni marrëveshjen me ta deri në afatin e saj. Sigurisht, Allahu i do të druajturit (ndaj Tij).
    Shpjegime

    Këto fise ishin Benu Khuza’ah, Benu Mudlixh, Benu Bekr, Benu Demreh dhe disa nga nënfiset e Benu Sulejmit. Ajeti gjithashtu hedh dritë edhe mbi shenjtërinë që Islami u jep traktateve dhe marrëveshjeve.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp