84 : 19 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • وَ الۡقَمَرِ اِذَا اتَّسَقَ ﴿ۙ۱۹﴾
    84 : 19 Dhe për hënën kur ajo bëhet e plotë!
    Shpjegime

    Folja itteseka do të thotë hëna e plotë nga nata e 13-të, deri në natën e 16-të (Shevkani, “Fet’hul-Kadir”, kom. i ajetit 84:18). Kjo është një shenjë që tregon se pas periudhës së errët, të cilën Profeti s.a.v.s. e quajti “epokë shtrembërish”, Islami do të fillojë të përparojë në shekullin e 13-të të tij, për të kulmuar deri në shekullin e 16-të. Më shumë për këtë temë, lexoni 32:6, si dhe suren nr. 81.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp