4 : 138 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • اِنَّ الَّذِیۡنَ اٰمَنُوۡا ثُمَّ کَفَرُوۡا ثُمَّ اٰمَنُوۡا ثُمَّ کَفَرُوۡا ثُمَّ ازۡدَادُوۡا کُفۡرًا لَّمۡ یَکُنِ اللّٰہُ لِیَغۡفِرَ لَہُمۡ وَ لَا لِیَہۡدِیَہُمۡ سَبِیۡلًا ﴿۱۳۸﴾ؕ
    4 : 138 Pa dyshim, ata që besuan, pastaj mohuan, sërish besuan dhe sërish mohuan dhe pastaj u shtuan në mohim, Allahu nuk do t’i falë dhe as nuk do t’u tregojë rrugën.
    Shpjegime

    Ky ajet hedh poshtë bindjen se ‘renegati (apostati) duhet të dënohet me vdekje’. Kështu, ajeti thotë se nëse dikush kthehet nga besimi, pastaj prapë e pranon besimin, sërish kthehet nga besimi, sërish e pranon, vendimi për të i takon Allahut të Madhërishëm dhe po të vdesë ai në gjendje mohimi, do të futet në xhehenem. Për apostatin, nëse do të ishte dënimi me vdekje, si mund të lindte pyetja për besimin dhe mohimin e tij kaq shumë herë?!

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp