18 : 97 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • اٰتُوۡنِیۡ زُبَرَ الۡحَدِیۡدِ ؕ حَتّٰۤی اِذَا سَاوٰی بَیۡنَ الصَّدَفَیۡنِ قَالَ انۡفُخُوۡا ؕ حَتّٰۤی اِذَا جَعَلَہٗ نَارًا ۙ قَالَ اٰتُوۡنِیۡۤ اُفۡرِغۡ عَلَیۡہِ قِطۡرًا ﴿ؕ۹۷﴾
    18 : 97 “Më sillni blloqe hekuri!” Kur ai e rrafshoi vendin mes dy maleve (duke e mbushur atë), tha: “Fryni!”, e kur e bëri zjarr, tha: “Sillmëni bakër, që ta hedh mbi të!”
    Shpjegime

    Muri që përmendet në këto ajete (94 – 97) mund të jetë ai që u ndërtua mes Turqisë e Rusisë, që mbyllte rrugën mes detit Kaspik dhe maleve kaukaziane, mur të cilin e ndërtoi mbreti Kir, që të shpëtonte disa popuj të dobët nga disa popuj perëndimorë. Kiri nuk u kërkoi ndonjë shpërblim për këtë, por u kërkoi krah pune, hekur dhe bakër. Punimet e ndërtimit i bënë po këta popuj nën udhëzimin e Kirit.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp