15 : 81 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • وَ لَقَدۡ کَذَّبَ اَصۡحٰبُ الۡحِجۡرِ الۡمُرۡسَلِیۡنَ ﴿ۙ۸۱﴾
    15 : 81 Sigurisht, edhe banorët e Hixhrit i quajtën gënjeshtarë të Dërguarit.
    Shpjegime

    Hixhri shtrihej midis Tebukut dhe Medinës. Këtu jetonte fisi Themud tek i cili u dërgua Profeti Salih a.s. si paralajmërues. Hixhr në arabisht do të thotë gur. Mundet që qyteti të ishte ndërtuar kryesisht me gurë, ose i rrethuar nga një ledhe guri, gjë që mund të jetë shkak i këtij toponimi.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp