13 : 12 - Kurani shqip dhe arabisht. Lexo Online Kuranin, përkthim e komentim
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
  • لَہٗ مُعَقِّبٰتٌ مِّنۡۢ بَیۡنِ یَدَیۡہِ وَ مِنۡ خَلۡفِہٖ یَحۡفَظُوۡنَہٗ مِنۡ اَمۡرِ اللّٰہِ ؕ اِنَّ اللّٰہَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوۡمٍ حَتّٰی یُغَیِّرُوۡا مَا بِاَنۡفُسِہِمۡ ؕ وَ اِذَاۤ اَرَادَ اللّٰہُ بِقَوۡمٍ سُوۡٓءًا فَلَا مَرَدَّ لَہٗ ۚ وَ مَا لَہُمۡ مِّنۡ دُوۡنِہٖ مِنۡ وَّالٍ ﴿۱۲﴾
    13 : 12 Ka rojtarë për të, përpara dhe pas tij, (që) e mbrojnë atë me urdhrin e Allahut. Sigurisht, Allahu nuk i ndryshon gjendjen një populli, derisa ata nuk e ndryshojnë gjendjen e tyre. Dhe kur Allahu vendos t’i shkaktojë ndonjë populli një të keqe (si pasojë), s’ka kush që e largon atë dhe ata nuk kanë asnjë ndihmës përveç Atij.
    Shpjegime

    Ky ajet ndër të tjera flet edhe për sistemin imunitar të njeriut, duke thënë se para dhe mbrapa tij qëndrojnë rojtarë, të cilët e mbrojnë njeriun me caktimin dhe urdhrin e Allahut.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp