بسم الله الرحمن الرحيم

Me emrin e Allahut të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit

Xhemati Musliman Ahmedia
Albania

Dashuri për të gjithë, urrejtje për askënd

Download (PDF, 5.43MB)

Jeta e Muhammedit (sa)

Autor: Hazret Mirza Bashiruddin Mahmud Ahmed (ra)

Përshkrim:

Kush ishte Muhammedisa? Për shumë njerëz ai ishte personi më i shenjtë që kishte ekzistuar ndonjëherë, mëshirë për të gjitha botët, profet i paqes dhe si i tillë mbetet një shëmbëlltyrë morale e shpirtërore për ta. Megjithatë, për shkak të gjendjes dhe sjelljes mizore të një pakice që gjithashtu, pa asnjë të drejtë, ia atribuojnë veten atij, disa njerëz i drejtohen edhe me kritika të ashpra. Por ka edhe të tillë që e vlerësojnë drejt, pasi e studiuan jetën e tij. Profeti Muhammedsa, Themeluesi i fesë islame padyshim është një nga personalitetet më të diskutuara të historisë së njerëzimit.

Në këtë biografi të tij, gjurmohet gjallërisht e natyrshëm jeta e tij deri në detaje. Lexuesi do të arrijë një depërtim autentik në historinë jetësore të një njeriu, i cili si askush më parë e ndryshoi historinë e njerëzimit.

“Ndoshta përzgjedhja ime e Muhammedit për vendin e parë në listën e njerëzve më me influencë në botë, do t’u ngjallë çudi disa lexuesve, madje disa mund të ngrenë pyetje rreth kësaj, por, ai është i vetmi njeri në histori që mbeti jashtëzakonisht i suksesshëm, jo vetëm në arenën fetare, por edhe atë laike”, thotë shkrimtari Michael H. Hart. (“The 100: A Ranking of the Most Influential Persons in History”, Carol Publishing Group, f. 8-9)

Libra të tjerë:

si-mund-te-shpetojme-nga-mekati
Si mund të gjendet shpëtimi nga mëkati?
Hazret Mirza Ghulam Ahmed, Mesih i Premtuar dhe Imam Mehdi a.s.
kriza boterore dhe rruga drejt paqes-thumb
Kriza botërore dhe rruga drejt paqes
Hazret Mirza Masrur Ahmed, Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar