Kalifët e Drejtë të Islamit, të Profetit Muhamed a.s.
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Kalifët e Drejtë

Kalifët e Drejtë, ose Halifët e Drejtë ose Kalifët Rashidinë ishin katër Kalifët e Profetit Muhammed s.a.v.s.:

  1. Hazret Ebu Bekri r.a.
  2. Hazret Omer ibën Hatabi r.a.
  3. Hazret Uthman ibën Afani r.a.
  4. Hazret Aliu r.a.

Allahu qoftë i kënaqur me ta!

Studioni historitë e Kalifëve të Drejtë dhe ngjarje të mrekullueshme nga jeta e tyre në gjuhën shqipe.

Alban Zeqiraj

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp