PDF Hello world!

Kriza botërore dhe rruga drejt paqes

Bota po kalon një kohë shumë të vështirë e të trazuar. Kriza botërore financiare pothuaj çdo javë nxjerr në krye rreziqe të reja dhe më kërcënuese. Ngjashmëritë me periudhën pak para Luftës së Dytë Botërore vijojnë të referohen, dhe duket qartë që ngjarjet po e shpien botën me një shpejtësi të paprecedentë drejt luftës së tretë të tmerrshme botërore.

Në këtë libër, Shenjtëria e tij, Mirza Masrur Ahmedi, Udhëheqësi botëror i Xhematit Musliman Ahmedia paralajmëron botën për rreziqet që vijnë me shpejtësi drejt saj dhe e udhëzon sesi ajo t’i shpëtojë shkatërrimit e të ndjekë rrugën për të arritur paqen.

Përmbajtja e librit

Fjalime

  • Vështrim islam mbi krizën botërore – Fjalim në Parlamentin Britanik, Londër, 2008
  • Mësimet e Islamit për besnikërinë dhe dashurinë ndaj atdheut – Fjalim në Qendrën ushtarake të Gjermanisë, 2012
  • Pasojat shkatërruese të një lufte bërthamore dhe nevoja vendimtare për drejtësi absolute – Fjalim në xhaminë Bejtul Futuh të Londrës, 2012
  • Rruga drejt paqes: marrëdhëniet e drejta midis shteteve – Fjalim në Senatin e Amerikës, Capitol Hill, Uashington, 2012
  • Çelësi i paqes: bashkimi global – Fjalim në Parlamentin Evropian, Bruksel, 2012
  • A mund të integrohen muslimanët në shoqëritë perëndimore? – Fjalim në xhaminë Bejtur Rashid, Hamburg, 2012
  • Islami, një fe e paqes dhe e dhembshurisë – Fjalim në Parlamentin Britanik, Londër, 2013
  • Paqja botërore, nevoja kritike e kohës – Fjalim në Parlamentin e Zelandës së Re, Uellington, 2013

Letra drejtuar liderëve botërorë

  • Letër Shenjtërisë së tij, Papa Benediktit
  • Letër Kryeministrit të Izraelit
  • Letër Presidentit të Republikës Islame të Iranit
  • Letër Presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës
  • Letër Kryeministrit të Kanadasë
  • Letër Kujdestarit të dy Vendeve të Shenjta, Mbretit të Mbretërisë së Arabisë Saudite
  • Letër Kryeministrit të Këshillit Shtetëror të Republikës Popullore të Kinës
  • Letër Kryeministrit të Mbretërisë së Bashkuar
  • Letër Kancelares së Gjermanisë
  • Letër Presidentit të Republikës së Francës
  • Letër Madhërisë së saj, Mbretëreshës së Mbretërisë së Bashkuar dhe të Komonuelth-it
  • Letër Liderit Suprem të Republikës Islamike të Iranit
  • Letër Presidentit të Federatës Ruse

Postime të ngjashme