O dijetarë të fesë Islame! | Thirrje e fuqishme për dijetarët muslimanë
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
Related Contents from Topics
medreseja

O dijetarë të Islamit! Mos u nxitoni në mohimin tim, sepse ka shumë sekrete të tilla që njeriu nuk i kupton dot përnjëherë. Mos u tregoni të gatshëm ta refuzoni mesazhin sapo ta dëgjoni, se kjo nuk është rrugë e takvasë. Po të mos kishit disa gabime, po të mos kishit keqkuptuar disa hadithe, do të ishte e kotë të vinte Mesihu i Premtuar me cilësinë e Hakam-it (gjykatës). …

Përveç kësaj, sipas besimeve tuaja, misioni për të cilin do të vijë Mesihu është që t’i bashkohet Mehdiut dhe të bëjë luftë për t’i kthyer me dhunë njerëzit e tjerë në muslimanë. Ky besim i tillë e njollos Islamin. Ku është e shkruar në Kuranin e Shenjtë që lejohet dhuna për fenë?! Përkundrazi, Allahu i Madhërishëm, në Kuranin e Shenjtë, thotë:

لَاۤ اِکۡرَاہَ فِی الدِّیۡنِ

“Nuk ka imponim në fe.”[1]

Atëherë Mesihu Biri i Merjemes si do të marrë të drejtën për të përdorur dhunë? … Në cilin ajet, në cilin xhuz[2] dhe në cilën sure të Kuranit të Shenjtë përmendet ky mësim? I gjithë Kurani në mënyrë të përsëritur po thotë – nuk ka imponim në fe – dhe qartazi tregon se luftërat që Profeti Muhammed s.a.v.s. bëri kundër disave, nuk ishin për ta përhapur me imponim fenë, përkundrazi, ishin për disa arsye të tjera:

së pari, ishin për të ndëshkuar ata që masivisht kishin vrarë muslimanë dhe kishin dëbuar me mizori të madhe nga vatrat e tyre disa të tjerë. Siç e thotë Allahu i Madhërishëm:

اُذِنَ لِلَّذِیۡنَ یُقٰتَلُوۡنَ بِاَنَّہُمۡ ظُلِمُوۡا ؕ وَ اِنَّ اللّٰہَ عَلٰی نَصۡرِہِمۡ لَقَدِیۡرُ

U lejohet përballja atyre muslimanëve, kundër të cilëve po luftojnë mohuesit, për shkak se u është bërë padrejtësi. Dhe Zoti është i Plotfuqishëm t’i ndihmojë ata.[3]

Së dyti, ato luftëra ishin për vetëmbrojtje ndaj atyre që kishin si mision asgjësimin e Islamit ose që e luftonin me dhunë përhapjen e tij në vendin e tyre. Muslimanët kishin të drejtën për t’u vetëmbrojtur.

Arsyeja tjetër ishte se luftërat e muslimanëve ishin për të vendosur lirinë në vend.

Përveç këtyre tri arsyeve, Profeti Muhammed s.a.v.s. dhe Kalifët e tij të shenjtë nuk luftuan për asnjë motiv tjetër. Madje, Islami e duroi kaq shumë dhunën e popujve të tjerë, aq sa nuk mund t’ia gjeni shembullin në popujt e tjerë. Tani, çfarë do të jenë Isa Mesihu dhe zotëri Mehdiu, të cilët, me të mbërritur në tokë, do të fillojnë vrasjen e njerëzve?!

LEXONI:


[1] El-Bekare 2:257.
[2] Pjesë.
[3] El-Haxh 22:40.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp