U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Related Contents from Topics
Pobjeda Islama

Nažalost! O, Indijo! Zar ti ne možeš iznjedriti niti jednu jedinu odvažnu i imućnu osobu koja bi, ako ne sve, mogla bar biti u stanju da preuzme na sebe finansijsku odgovornost ovog jednog ogranka?

Ako bi samo pet vjernika koji imaju mogućnost, spoznali težinu ove situacije, oni bi mogli preuzeti brigu o svih ovih pet ogranaka. O, moj voljeni Bože! Ti jedini možeš probuditi ova srca. Islam nije tako osiromašen. Muslimani su možda škrti, ali nikada bijedni. Oni koji ne posjeduju mogućnost da plate za cijeli projekat, mogu pomoći čvrstim obećanjem o redovnom mjesečnom plaćanju u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima.

Lijenost, ravnodušnost i sumnja nikada nisu od koristi za vjeru. Sumnja uništava domove i razdvaja srca. Sjetite se onih koji su bili u vrijeme poslanika i uvijek se žrtvovali za širenje vjere: baš kako je bogat čovjek stavio na raspolaganje svoj cijenjeni imetak, tako je i prosjak stavio svoju naprtnjaču napunjenu mrvicama hljeba. I oni su nastavljali tako, dok od Boga nije stiglo vrijeme pobjede. Biti musliman nije lahko. Opravdati titulu vjernika nije tako jednostavno.

Zato, o, svi ljudi! Ako posjedujete taj duh poštenja koji je poklonjen vjernim, onda na ovaj poziv nemojte gledati sa prezirom. Imajte brige za dobročinstvo, jer Bog vas gleda sa nebesa da vidi vaš odgovor na ovaj poziv.

O, muslimani, koji ste preživljeli, ostaci i potomci odlučnih i plemenitih vjernika! Nemojte žuriti sa odbija- njem i nepovjerenjem prema ovom pozivu, nego se bojte epidemije koja se brzo širi oko vas. Mnoštvo je već bilo uhvaćeno u njenu podvalu. Zar niste vidjeli koliko se ulaže napora da izbrišu vjeru islama? Zar za vas nije jednako obavezno da se trudite na ovom putu? Vjera islam nije čovjekova tvorevina da može biti  uništena naporima ljudi. Ali, jao onima koji rade na njegovom uništenju.

Jao onima koji imaju sve da potroše na svoje žene i djecu, dovoljno za svoj luksuz, ali za dio za islam, njihovi džepovi su prazni. Vi, lijeni, teško vama! Vi nemate nikakve moći da ojačate vjeru islama i pokažete njegove neobične moći, ne želite da sa zahvalnošću prihvatite ovaj Božiji pokret koji je osnovan od Boga da manifestuje blještavu istinu islama.

Danas, islam je nalik na svjetlo koje je bilo zatočeno u sanduk ili na okrepljujuću prijatnu česmu koja je bila pokrivena grančicama i lišćem. Iz ovog je razloga islam bio u opadanju i njegovo prelijepo lice nije vidljivo svijetu. Njegova očaravajuća silueta ne može da se vidi. Za muslimane je bila obaveza (farz) da se trude svojim životom da pokažu ovo lijepo lice.

Nije samo riječ o bogatstvu, ako je potrebno oni treba da prolijevaju svoju krv kao vodu. Ali oni ovo nisu radili. Oni su i dalje zadubljeni u svoje neznanje, govoreći, ’Zar prethodne knjige nisu dovoljne?’ Oni ne znaju da su morale biti izumljene nove metode da pobiju nove spletke, koje se uvijek pojavljuju na novi način i zato i odbrana mora biti na novi način.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp