U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Related Contents from Topics
Pobjeda Islama

Maulvi Muhammed Ismail: On (Mirza Ghulam Ahmad) je potpuno nesposoban i neznalica.

Moj odgovor: O, čovječe! Ja ne tvrdim da imam zemaljsku mudrost i znanje. Kakva je korist od materijalističkog znanja i umješnosti, jer oni ne osvjetljavaju dušu. Oni nisu u stanju da očiste unutarnju nečistoću. Oni ne uspijevaju da potiču blagost i poniznost.Zapravo, one prevlače sloj za slojem hrđe i povećavaju nevjerovanje.

Ja sam zadovoljan da je Milostivi Bog pružio Svoju blagoslovljenu pomoć meni i podario mi takvo znanje koje se ne može postići iz obrazovnih institucija, nego samo može biti dobiveno kroz milost Nebeskog Gospodara.

Kakav bi tu bio razlog za bilo kakvu sramotu ako neko mene zove ’Ummi’ (nepismen)? Doista, to bi bila titula časti, zato što je moj Učitelj i Učitelj i Uputa ljudskog roda (Časni Poslanik s.a.v.s.) bio također poznat kao ’Ummi’ (nepismen). Ja nikada neću smatrati vrijednom ikakvog poštovanja onu lobanju koja hvalisavo ističe svoje svjetsko znanje dok je njeno vanjsko i unutrašnje stanje je ispunjeno mrakom. Otvorite Časni Kur’an i razmislite o primjeru magarca. Da li ovo nije dovoljno?

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp