U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Related Contents from Topics
vrelo

Objaviti prevod Časnog Kur’ana tek kao formalnost i običaj, ili sastaviti i popularisati urdu ili perzijske prevode vjerskih knjiga i knjiga hadisa ili izdati beživotna učenja, bremenita inovacijama, kao što je bio običaj većine učenjaka ovog doba, nisu takve stvari koje možemo nazvati čvrstim i potpunim obnavljanjem vjere. Činjenica je da je širenje novotarija spletka šejtana i izdajnika vjere. Objaviti i staviti u promet Časni Kur’an i vjerodostojne tradicije (hadise) Časnog Poslanika s.a.v.s. je, bez sumnje, dobar put.

No, čineći ovo kao puku formalnost, bez nametanja ovih učenja samom sebi, samo su ravnodušne i vanjske usluge koje mogu biti i nastavljaju da budu tumačene od raznih učenjaka. Ovakve usluge nemaju veze sa zadatkom Obnovitelja vjere (Mudžadid). U Božijim očima one nisu više do tek trgovina mrtvih i suhih kostura, i ništa drugo. Bog kaže u Časnom Kur’anu:Djela i riječ

Zašto govorite ono što ne činite? To je veliki grijeh kod Boga da govorite ono što ne činite.” (Sure Al-Saff (sure 61: ajet 3-4).

I Bog ponovo kaže:

Uputa i zalutanje

“O, vi koji vjerujete! Odgovorni ste za svoje duše. Onaj ko je zalutao ne može vas oštetiti kad ste ispravno upućeni.” (Sure Al-Maidah (sure 5: ajet 106)

Kojim putem će slijepac uputiti drugog slijepca? Kako će gubavac liječiti gubu drugih?

’Tajdid-e-Deen’ (Obnavljanje vjere) je čisto stanje zaljubljenosti sa strašću, spušteno na čisto srce koje stigne do nivoa razgovora s Bogom. Onda, prije ili kasnije, ova nevjerovatna priča razgovora prodire u druge. Oni koji su nadareni sa moći Reformatora ne trguju samo sa suhim kostima. Zapravo, oni postaju zamjenici Časnog Poslanika s.a.v.s. i njegovi duhovni nasljednici (Halife). Oni nasljeđuju sve blagoslove koji su poklonjeni Poslanicima i Vjerovjesnicima. Njihov govor je lahak i spontan i izbija iz unutarnje jezgre srca, nadopunjen plemenitim djelima i ličnim iskustvima i nije puki izraz teoretskog znanja. Božija objava osvjetljava njihova srca, i svakoj teškoći oni su upućeni od Ruhul Kudusa. Njihov govor i njihovo vladanje nisu pod utjecajem bilo kakve ovosvjetske stvari zato što su oni potpuno i savršeno očišćeni i privučeni Bogu.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp