U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija
Related Contents from Topics
Pobjeda Islama

Ovdje, ja ne mogu da se uzdržim a da ne izrazim svoju ogromnu zahvalnost Svemogućem Bogu, Koji me iz Svoje Samilosti i dobrote nikada nije ostavio samog. Oni koji su postigli bratstvo sa mnom udružujući se u ovu Zajednicu koja je bila osnovana od Boga Njegovom vlastitom rukom, nadahnuti su jedinstvenom bojom ljubavi i odanosti.
Ovakve istinske duše koje su ispunjene iskrenošću koju je meni Bog podario, nisu postignute mojim trudom i naporom, nego su u cijelosti posebne Božije blagodati.

Ja imam jednu neizmjernu želju u svom srcu da spomenem svog duhovnog brata čije je ime, radi njegove iskrene svjetlosti, Noor-ud Deen. Ja uvijek gledam  sa željom na neke usluge koje je on učinio svojim halal imetkom za širenje islama. Eh! Kad bih ja mogao činiti takve službe.
Slika neograničene Božije moći i vlasti dolaze na moje oči, kako je njegovo srce napunjeno odanošću za vjeru. Ja se divim kako Bog privlači ljude Svom putu. Ovaj čovjek stoji odlučan i uvijek spreman da žrtvuje cijelo bogatstvo i svu svoju moć i osobnost koju ima, u poslušnosti Bogu i Njegovom Poslaniku.

Moje je ubjeđenje zasnovano na iskustvu, a ne samo na pukom optimističkom mozgarenju da je, ne govoreći samo o imetku, on uvijek spreman žrtvovati svoju čast i život u moje ime. Da sam mu ja dao dozvolu, on bi žrtvovao sve na ovom putu i došao da sa mnom ovdje živi. Tako bi on fizički bio blizu mene, kao što je duhovno već blizu.
Kao primjer ja svojim čitaocima predstavljam kopiju nekoliko redaka iz nekih od njegovih odgovora, da ukažem kako je moj dragi brat Maulvi Hakim  Noor-ud Deen, iz Bhera, ljekar države Jammu, napredovao na putu ljubavi i odanosti.

Ovi redovi idu kako slijedi:

Maulana, moj  Učitelju,  moj Vođo!

Esselamualeikum ve rahmetullahi ve bere- katuhu.

Gospodine, moja molitva je da uvijek ostanem u društvu Imam-uz-Zaman (Imama ovog doba) da dobijem svo razumijevanje, za koju svrhu je on (Mudžadid) bio poslan. Ako  mi  bude  dato  odobrenje, ja ću dati otkaz na svoju dužnost i ostati u vašoj službi dan i noć.  Ili, ako vi naredite, ja ću putovati svijetom i pozivati ljude prema istinskoj vjeri i dati svoj život na ovom putu. Ja polažem  sebe  na  vašem  putu. Ono  što ja posjedujem nije moje, to je vaše. Poštovani Vođo i duhovni Vodiču!

Ja molim, vrlo iskreno, da, ako svo moje bogatstvo i imanje treba da budu potrošeni u širenju vjere, ja ću postići svoju svrhu. Ako su pretplatnici ’Braheen’ nervozni zbog zakašnjenja u štampanju, molim vas dopustite mi da učinim ovu beznačajnu uslugu i namirim od sebe sve njihove uplate.

Moj poštovani Učitelju i Vodiču! Ovaj bez-vrijedni  i ponizni sluga moli da, to je moja želja i ja ću to smatrati kao svoju dobru sreću, mi bude odobreno da na sebe preuzmem cijeli trošak štampanja ’Braheen’. Onda cijeli iznos koji proistekne iz prodaje ove knjige može biti upotrijebljen za vaše potrebe. Moj odnos s vama  je  po ‘Faruuki’ uzoru, i ja sam  spreman da žrtvujem sve na ovom putu. Molim vas molite se da  moja  smrt  bude  stepena  istinskih  i odanih vjernika.

Nesebične usluge Maulvi Sahiba nadmašuju daleko više sjajem, iskrenošću, hrabrošću, simpatijom i odanošću, nego ono što je izraženo u njegovim riječima. Samo iz svoje ljubavi i odanosti on bi želio da za ovaj put dadne sve, čak i prijeko potrebna sredstva za život svoje porodice.
Njegova duša, u uzbuđenju ljubavi, uputi ga da on preuzme veći teret nego što ima moć. On je u svako doba i svaki momenat u služenju meni. Bilo bi krajnje nemi- losrdno da stavimo ovako veliki teret na ramena jedne predane osobe, više nego što su njegove mogućnosti, a što zahtijeva da bude urađeno od grupe ljudi. Iako bi Maulvi Sahib drage volje čak ustupio sav svoj imetak za ovo služenje i proklamovao načelo poslanika Ejuba: ’Ja sam došao sam i sam odlazim;’ no, ipak je ovo jedna zajednička narodna odgovornost.


Hazret Maulvi Sahib je visoko obrazovan u polju ’Fiqha’ (islam- ske pravne znanosti), ’Hadisa’ (zabilježenih izreka Časnog Posla- nika s.a.v.s.) i ’Tafsira’ (tumačenja). On ima izvanredno razumi- jevanje filozofije i prirodnih nauka, i starih i modernih. U polju medicine on je najsposobniji ljekar. Njegova biblioteka sadrži jedinstvenu zbirku vrlo rijetkih knjiga u svakoj oblasti proučavanja, uvezenih iz Egipta, Arabije, Sirije i Evrope.
On nije samo ugledan učenjak u ovim oblastima, nego također ima široki uvid i stručnost u religijskim debatama. On je autor nekoliko izvanrednih knjiga. Knjiga pod naslovom ’Tasdeeq-e-Braheen-e-Ahma- diyya’ je također bila napisana od ovog, hvale vrijednog, učenjaka. U očima učenih ljudi sadržaji ove knjige su daleko vredniji od gomile dragulja i dragog kamenja.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp