A prishet agjërimi nëse merr vaksinën e Covid-19 gjatë agjërimit?
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
vaksina gjate agjerimit

Udhëheqësi botëror i Xhematit Musilman Ahmedia, Hazret Mirza Masrur Ahmedi (a.b.a.) në lidhje me pyetjen nëse lejohet apo jo të marrësh vaksinën Covid-19 gjatë agjërimit, u përgjigj:

“Çdolloj injeksioni, qoftë intramuskular, qoftë intravenous, e prish agjërimin. Nëse ndonjë nga anëtarët e Xhematit ka për të marrë vaksinën gjatë muajit të Ramazanit, ai le të përfitojë nga lejimi që i jep feja Islame, duke mos agjëruar ditën e vaksinimit. Dhe le ta plotësojë ditën e paagjëruar, ndonjë ditë tjetër pas Ramazanit.”

LEXONI:

Related Questions by Topics
Related Contents from Topics
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp