Aksioni mbarëkombëtar i ahmedianëve për pastrimin e rrugëve të Gjermanisë
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Aksioni mbarëkombëtar i ahmedianëve për pastrimin e rrugëve të Gjermanisë

Nga më shumë se 16 vite më radhë, anëtarët e Xhematit Musliman Ahmedia në mëngjesin e Vitit të Ri kapin fshesat dhe lopatat me shumë entuziazëm, pastrojnë rrugët dhe hapësirat e tjera në vendbanimet e tyre nga mbetjet e natës festive të Vitit të Ri. Kjo sepse Profeti Muhammed s.a. këshilloi besimtarët edhe për pastrimin e rrugëve. Ai, nëse shikonte shkurre, gurë apo diçka të pistë në rrugë, vetë i largonte dhe thoshte:

“Zoti gëzohet nga ai që interesohet për pastrimin e rrugëve dhe e shpërblen atë”.[1]

Edhe në vitin 2014, muslimanët ahmedianë në Gjermani ishin zgjuar herët, që të falin, në radhë të parë, namazin vullnetar të tahaxhudit, i cili falet në një të tretën e fundit të natës. Ata luten për një vit shumë të bekuar dhe për paqen e njerëzimit.
neujahr-putzaktion-simbach-013-ne-590x394 neujahr-putzaktion-simbach-012-ne-590x394
Më pas, bashkërisht hëngrën mëngjes dhe pastaj bënë një plan të shpejt rreth “punës së ndershme”(siç e quajnë ata një aksion të pastrimit). Në lidhje me këtë Kurani Famëlartë thotë:

اِنَّ اللہَ یَاۡمُرُ بِالْعَدْلِ وَالۡاِحْسَانِ وَ اِیۡتَآیِٔ ذِی الْقُرْبٰی

“Në të vërtetë, Allahu urdhëron drejtësinë, mirësinë dhe dashamirësinë si ajo që u tregohet të afërmve”[2]

 

putzaktion-neujahr-leipzig-003-pu-590x442 putzaktion-neujahr-hamburg-wandsbek-023-pu-590x414
Për këtë arsye, ata nuk kërkojnë ndonjë shpërblim për punën e tyre. Kështu Allahu i fton fuqishëm muslimanët të jetësojnë mbi të gjitha shërbimet e vogla.[3] Islami nuk e thekson vetëm plotësimin e detyrimeve ndaj Krijuesit, madje pohon se njerëzit këtë detyrë nuk mund ta kryejnë, pa i kushtuar rëndësi të madhe edhe plotësimit të detyrimeve ndaj krijesave të Zotit.
putzaktion-neujahr-hamburg-wandsbek-024-pu1-590x393

Mbi 4000 anëtar të Xhematit Musliman Ahmedia morën pjesë në pastrimin e rregullt të Vitit të Ri, i cili u realizua thuajse ne 225 vende të ndryshme të Gjermanisë, njëkohësisht. Vit për vit muslimanët ahmedianë në këtë mënyrë japin një shenjë për angazhimin, ndihmën, zellin dhe dashurinë e tyre ndaj vendit ku jetojnë.


[1] Muslimi, Kitabul-birri ues-silah, bab fedli izaletil-edha.

[2] Kurani Famëlartë 16:91.

[3] Kurani Famëlartë 107:8.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp