Shahid Ahmad Butt - Xhemati Musliman Ahmedia
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Shahid Ahmad Butt

Shahid Ahmad Butt është misionar i Xhematit Musliman Ahmedia. Ai është lindur në Indi dhe ka kryer fakultetin e teologjisë në “Jamia Ahmadiyya” në Kadian. Ai është diplomuar edhe në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë në Universitetin e Tiranës. Për më shumë se 10 vjet ka shërbyer si misionar në Shqipëri e Kosovë. Ai edhe përkthen literaturën e xhematit në gjuhën shqipe.

Para se të vinte në Shqipëri, ka punuar në departamentin e botimeve të Xhematit në Indi si përkthyes e redaktor. 

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp