Atdhedashuria | Dashuria për atdheun është pjesë e besimit
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Atdhedashuria

Atëdhedashuria është pjesë e besimit. Është e natyrshme që njeriu ta dojë vendin ku ka lindur, atdheun e tij, aty “ku i duket balta, m’e e embel se mjalta … ku munt te gezojë, dhe me nder te rroje”, siç shprehet A. Z. Çajupi.

Feja Islame gjithashtu e nxit atdhedashurinë. Besnikëria është pjesë e pandashme e muslimanit, dhe vendlindja është mëmëdhe, dhe besnikëria ndaj saj është pikërisht atdhedashuria.

Në këtë faqe, do të gjeni postime të ndryshme për atdhedashurinë. Xhemati Musliman Ahemdia njihet për atdhedashurinë. Udhëheqësi botëror i Xhematit, Hazret Mirza Masrur Ahmedi, Allahu e ndihmoftë fuqimisht, pohon:

“… është thelbësore për një shtetas, të cilitdo shtet, të vendosë një lidhje besnikërie të çiltër ndaj vendit të tij, pa marrë parasysh nëse ai është qytetar i lindur i atij shteti apo fiton shtetësinë gjatë jetës së tij përmes rrugës së imigracionit apo në ndonjë mënyrë tjetër.” (Fjalim historik në Qendrën Ushtarake Gjermane të Koblenzit)

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp