U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Predskazanje o pobjedi Rimljana

Život Muhameda s.a.v.s.

Upravo u ovo vrijeme Kaiser i Chosreos Irana ušli su u veliki rat. Chosreos je bio pobjednik. Sirija i Palestina su bile pregažene od iranskih vojski. Jerusalem je bio uništen. Egipat i  Mala Azija bili su pokoreni. Na ušću Bosfora, samo deset milja od Konstantinopola, iranski generali bili su u stanju podići svoje šatore. Mekanlije su se radovali iranskim pobjedama i rekli su da je bio donesen sud Božiji – idolopoklonici Irana su porazili Narod Knjige.

U to vrijeme je Časni Poslanik primio slijedeću objavu:

030-003

030-004

030-005

030-006

030-007

 

”Rimljani su poraženi, u zemlji bliskoj, a oni će, poslije svog poraza, pobijediti od tri do devet godina. Allahova je odredba prije i poslije, i tog dana vjernici će se radovati (svojoj pobjedi), (to će se dogoditi) s Allahovom pomoći. On pomaže onom kome On hoće; On je moćni i Samilosni. (Ovo je) Allahovo obećanje. Allah ne krši Svoje obećanje, samo većina ljudi ne zna. (30:3-7)

Predskazanje se ispunilo

Ovo predskazanje se ispunilo za nekoliko godina. Rimljani su porazili Irance i vratili teritorije koje su izgubili. Dio predskazanja koje kaže:

‘Toga dana vjernici će se radovati s Allahovom pomoći’,

također je bio ispunjen i islam je počeo napredovati. Mekanlije su vjerovali da su uništili islam nagovarajući ljude da ne slušaju muslimane nego da umjesto toga pokažu snažno neprijateljstvo.

Predskaznje o pobjedama za muslimane i porazima za Mekanlije

Upravo u ovo vrijeme Poslanik je u svojim objavama primio vijest o pobjedama za muslimane i uništenju za Mekanlije. Poslanik je to objavio slijedećim riječima:

The life of the muhamed

The life of the muhamed

 

The life of the muhamed

 

 

‘’A oni kažu: ‘Zašto nam ne donese jedan jasan znak od Gospodara svoga?’ Zar njima nije došaojasandokazoonomeštojeuprethodnim skriptama? A da smo ih Mi uništili kaznom prije toga, oni bi sigurno rekli: ‘Gospodaru naš, zašto Ti nama nisi poslao poslanika da slijedimo ajete Tvoje, prije nego što smo bili poniženi i osramoćeni? Ti reci: ‘Svako čeka; zato čekajte i vi, onda ćete, sigurno, saznati ko su oni koji su na Pravom putu i ko je upućen.’’’ (20:134-136)

 

Mekanlije su prigovarali što nemaju znakova. Njima je rečeno da predskazanja o islamu i Poslaniku zabilježena u ranijim knjigama trebaju biti dovoljna. Da su Mekanlije bili uništeni prije nego što im je Poruka islama bila objašnjena, oni bi prigovarali da nisu imali prilike da mare za znakove. Mekanlije, zato, moraju čekati.

Objave koje su obećavale pobjedu za vjernike i poraz za nevjernike dolazile su svaki dan.  Kad  su  Mekanlije  gledali na svoju moć i blagostanje, i na bespomoćnost i siromaštvo muslimana, i onda u Poslanikovim svakodnevnim objavama čuli o obećanjima Božije pomoći i o pobjedama muslimana, oni se nisu prestajali čuditi. Jesu li oni ludi ili je Poslanik lud?

Oni su se nadali da će proganjanje primorati muslimane da napuste svoju vjeru i vrate se Mekanlijama, da će Poslanik i njegovi najbliži prijatelji početi sumnjati u njegovu tvrdnju. Ali umjesto ovoga, oni su slušali uvjerljive potvrde Časnog Poslanika kao što je slijedeća:

the life of the muhamed

 

‘I pazite! Ja se kunem onim što vidite, i onim što ne vidite, zaista, ovo je govor plemenitog Poslanika; a nije govor pjesnika – vrlo malo vi vjerujete! I nije govor proroka; vrlo malo vi primate savjet! Jedna je Objava od Gospodara svih svjetova.

A da je on o Nama izmislio neki govor, Mi bismo njega zgrabili desnom rukom, i sigurno  bismo  mu  presjekli  žilu  kucavicu. I niko od vas ne bi mogao zaustaviti (Nas). Zaista ovo je veliki savjet bogobojaznim. A Mi sigurno znamo da među vama ima onih koji odbijaju. Zaista, ovo je za nevjernike veliki uzrok jada. Zaista je ovo stiglo do završetka istine. Zato veličaj ime Gospodara svoga, Veličanstvenog!’ (69:39-53)

 Mekanlije su bili upozoreni da će sve njihove lahkovjerne nade biti uništene. Poslanik nije bio ni pjesnik, ni prorok, ni prevarant. Kur’an je bio učenje za pobožne. Istina, on također ima svoje tajne poštovaoce, one koji su ljubomorni zbog njegovog učenja i njegovih istina. Obećanja i predskazanja sadržana u njemu sva će biti ispunjena. Od Poslanika je traženo da zanemari sve suprotstavljanje i nastavi veličati svog Moćnog Boga.

Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp