Xhemati Musliman Ahmedia i Kosovës dhe UNDP forcojnë dialogun dhe bashkëpunimin për paqe ndërmjet komuniteteve
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Xhemati Musliman Ahmedia i Kosovës dhe UNDP forcojnë dialogun dhe bashkëpunimin për paqe ndërmjet komuniteteve

UNDP (United Nations Development Programme) në Kosovë

Më 30 mars 2023, përfaqësuesit e Xhematit Musliman Ahmedia në Kosovë vizituan selinë e Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Prishtinë. Qëllimi i vizitës së tyre ishte të diskutonin mbi aktivitetet fetare dhe kulturore të organizatës dhe të eksploronin fushat e mundshme të bashkëpunimit me Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim.

Gjatë takimit, Z. Sehadin Shok, Këshilltar Kryesor Teknik për Trashëgimi Kulturore si Shtytëse e Dialogut Ndërkomunitar dhe Kohezionit Social, u njoftua me historinë e themelimit të Xhematit Musliman Ahmedia, si në Kosovë ashtu edhe në mbarë botën. Përveç kësaj, diskutimi u thellua në tema të ndryshme, si ardhja e dytë e Jezusit dhe dallimet ndërmjet Xhematit Musliman Ahmedia dhe komuniteteve të tjera islame.

Z. Shok i la përshtypje motoja e organizatës “Dashuri për të gjithë, urrejtje për askënd”, e cila mishëron angazhimin e Xhematit Musliman Ahmedia për paqen dhe harmoninë. Përfaqësuesit e Xhematit Musliman Ahmedia theksuan gjithashtu aktivitetet fetare, kulturore dhe arsimore të organizatës në Kosovë, duke përfshirë tri degët e vendosura në Pejë dhe Mitrovicë. Në bisedë u trajtua edhe misioni paqësor, njohja e saktë e Islamit dhe e sistemit të Kalifatit, si dhe fjalimet historike të Kalifit të Islamit (Allahu e ndihmoftë) në organizatat ndërkombëtare si UNESCO, Senati Amerikan dhe para ushtrisë gjermane.

Gjatë takimit u diskutuan edhe temat aktuale dhe zgjidhjet e mundshme islame. Si një gjest vullnetmirë, përfaqësuesit e Xhematit Musliman Ahmedia i dhuruan z. Shok disa libra, duke përfshirë “Xhemati Musliman Ahmedia – një paraqitje e shkurtër“, “Filozofia e mësimeve të Islamit” nga Mesihu i Premtuar a.s., “Jeta e Muhammedit s.a.v.s.” nga Khalifatul Masih II r.a., dhe “Kriza botërore dhe rruga drejt paqes” nga Khalifatul Masih V (Allahu e ndihmoftë).

Të dyja palët ranë dakord të shtojnë kontaktet e tyre për bashkëpunim të mëtejshëm në projektet e ardhshme. Vizita ishte një hap i rëndësishëm në promovimin e dialogut ndërkomunitar dhe kohezionit social, si dhe në avancimin e përkushtimit të Xhematit Musliman Ahmedia për paqe dhe harmoni.

Për më tepër, si shenjë vlerësimi për interesin dhe përkushtimin e z. Shok për dialogun ndërkomunitar dhe kohezionin social, përfaqësuesit e Xhematit Musliman Ahmedia i bënë një ftesë për të marrë pjesë në Xhelsa Salanën e Dhjetë të Kosovës. Z. Shok e pranoi me dashamirësi ftesën, duke shfrytëzuar mundësinë për të parë nga afër aktivitetet fetare dhe kulturore të organizatës dhe për të thelluar më tej dialogun mes dy palëve. Ky detaj shtesë nxjerr në pah përpjekjet e Xhematit Musliman Ahmedia për të nxitur bashkëpunimin dhe mirëkuptimin me individë dhe organizata me botëkuptime të ndryshme.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp