Lutje për të kërkuar mëshirë dhe falje
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Lutje për të kërkuar mëshirë dhe falje

sexhde sexhdja namazi

Duke harruar porosinë e Zotit, Hazret Ademi a.s. shijoi pemën e ndaluar. Atëherë Zoti i Madhërishëm i mësoi një lutje dhe kur Hazret Ademi e tha atë, Zoti iu kthye dhe tregoi mëshirë ndaj tij.[1] Ajo lutje është:

رَبَّنَا ظَلَمۡنَاۤ اَنۡفُسَنَا ٜ وَ اِنۡ لَّمۡ تَغۡفِرۡ لَنَا وَ تَرۡحَمۡنَا لَنَکُوۡنَنَّ مِنَ الۡخٰسِرِیۡن

O Zoti ynë! Kemi shkelur veten tonë! Nëse nuk do të na falësh dhe nuk do të na mëshirosh, do të bëhemi të humbur.[2]

[1]. Kurani Famëlartë 2:38; Ed-Durrul-Menthur, vëll. 3, f. 75.
[2]. Kurani Famëlartë 7:24.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp