Lutje për të gjetur dashurinë e Zotit
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
lutje e Profetit

Lutje për të gjetur dashurinë e Zotit

Abdullah ibni Jezid El-Ensari r.a. thotë se njëra ndër lutjet që bënte i Dërguari i Allahut s.a.s. ishte edhe kjo:

dashuria e zotitO Allah! Dhuromë dashurinë Tënde, dashurinë e atij, dashuria e të cilit më bën dobi pranë Teje. O Allah! Atë që më ke dhuruar dhe që e dua, ktheje në forcë për mua për të fituar atë që Ti e do. Atë që Ti ma largon prej meje dhe që e dua, zëvendësoje me atë që Ti e do.[1]

Dashuria e Zotit dhe një lutje e Hazret Davudit a.s.

Hazret Ebu Darda r.a. tregon se Hazret Davudi a.s., që e adhuronte Zotin më shumë se kushdo tjetër, për të pasur dashurinë e Zotit bënte këtë lutje:

lutja e dauditO Allah! Të kërkoj dashurinë Tënde! Dashurinë e atij që Ti e do; veprën që më sjell te dashuria Jote! O Allah! Dashurinë Tënde bëje për mua më të dashur sesa vetja ime, pasuria ime, familja ime dhe uji i ftohtë![2]


[1]. Tirmidhiu, Kitabud-da’vat, bab 74.
[2]. Tirmidhiu, Kitabud-da’vat, bab 74.

Related Contents from Topics
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp