Alkooli dhe droga: një kërcënim për shoqërinë
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Alkooli dhe droga: një kërcënim për shoqërinë

z. Shahid Ahmad Butt ka mbajtur këtë fjalim mbi temën “Alkooli dhe droga: një kërcënim për shoqërinë”. Ai shpjegoi dallimet midis shoqërive shpirtërore dhe materialiste, dhe argumentoi se njeriu kur ndjekjen e dëshirave personale e quan qëllim të jetës, dhe kënaqësitë e përkohshme dhe të padobishme bëhen boshti i jetës së tij, atëherë dalëngadalë shoqëritë e tilla fillojnë të vuajnë nga ankthi dhe pakënaqësia. Alkooli dhe droga janë vetëm mjete që përdoren për të arritur kënaqësi të përkohshme, por dispozitat e Islamit i ndalojnë rreptësisht, urtësia e të cilave vërtetohet bindshëm edhe nga studimet mjekësore e shkencore.

Related Contents from Topics
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp