Lidhshmëria e Mesihut të Premtuar a.s. me Zotin e Lartësuar
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Lidhshmëria e Mesihut të Premtuar a.s. me Zotin e Lartësuar

I nderuar Muhammed Zakaria Khan, kryetar dhe kryemisionar i Danimarkës ka mbajtur këtë fjalim rreth temës “Lidhshmëria e Mesihut të Premtuar a.s. me Zotin e Lartësuar” më 23 tetor 2016 në Xhelsa Salanën e Shqipërisë. Duke treguar pozitën e lartë të të Dërguarit të Allahut s.a.v.s., ai provoi se duke qenë njeri i përsosur, Profeti s.a.v.s. mbarti denjësisht amanetin e adhurimit. Ai gjithashtu rrëfeu ngjarje të shumta nga jeta e Profetit s.a.v.s. që vërtetonin lidhjen e tij të pashembullt me Zotin. Shëmbëlltyra më e përkryer e kësaj lidhjeje në kohën tonë, ishte shërbëtori besnik i të Dërguarit të Allahut s.a.v.s., pra Mesihu i Premtuar a.s. Ai gjithashtu paraqiti disa ngjarje besimshtytëse dhe fragmente nga shkrimet e tij, që tregonin besnikërinë e tij ndaj Allahut dhe Profetit Muhammed s.a.v.s.

Related Contents from Topics
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp