Lutje për udhëzimin e njerëzve
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Lutje për udhëzimin e njerëzve

lutje udhezim njerezit

Ndër lutjet madhore që bëri Hazret Ibrahimi a.s. gjatë ndërtimit të Shtëpisë së Allahut është edhe ajo, në të cilën ai kërkoi udhëzimin e njerëzve. Për këtë lutje i Dërguari i Allahut s.a.v.s. thoshte: “Jam fryt i lutjeve të babait tim Ibrahim”.[1]

رَبَّنَا وَ ابۡعَثۡ فِیۡہِمۡ رَسُوۡلًا مِّنۡہُمۡ یَتۡلُوۡا عَلَیۡہِمۡ اٰیٰتِکَ وَ یُعَلِّمُہُمُ الۡکِتٰبَ وَ الۡحِکۡمَۃَ وَ یُزَکِّیۡہِمۡ ؕ اِنَّکَ اَنۡتَ الۡعَزِیۡزُ الۡحَکِیۡمُ 

O Zoti ynë! Dërgoju atyre një të dërguar (i cili të jetë) nga mesi i tyre, që t’u recitojë ajetet e Tua, t’u mësojë librin, urtësinë dhe t’i pastrojë ata. Me të vërtetë, Ti je i Plotfuqishmi, i Urti![2]

[1]. Tefsir Kurtubi, pj. 2, f. 117.
[2]. Kurani Famëlartë 2:130.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp