Lutje për të gjetur shërim dhe mëshirë
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
doktori pacienti

Në vitin 1906, kur Mesihu i Premtuar a.s. qe i sëmurë, iu shpall kjo lutje:

lutje-sherim-meshire

Më shëro dhe më mëshiro! (“Tadhkirah” f. 611)

Më 27 janar 1905, Mesihut të Premtuar a.s. iu ënjt faqja e djathtë, duke i shkaktuar shumë dhimbje. Pasi bëri lutje, iu shpallën fjalët e mëposhtme, me të cilat kur e fryu, gjeti shërim të shpejtë. (“Tadhkirah” f. 525.)

lutje sherim dhimbjeMe emrin e Allahut të Mjaftueshëm! Me emrin e Allahut Shërues! Me emrin e Allahut Falës, Mëshirëbërës! Me emrin e Allahut Favorbërës, Bujar! O Mbrojtës! O i Plotfuqishëm! O Shok! O Mik! Shëromë!

(Në rast se i sëmuri është dikush tjetër, mund të luteni “Shëroje”.)

Gjatë kohës kur kishte rënë një epidemi, Zoti i Madhërishëm i tregoi Mesihut të Premtuar a.s. se duhet të përmendte sa më shpesh këta emra të Tij:

“Ja Hafiz! Ja Aziz! Ja Refik!”

lutje per sherimO Mbrojtës! O i Plotfuqishëm! O Shok!

Mesihu i Premtuar a.s. tha: “Refik (d.m.th. shok) është një prej atyre emrave të Zotit të Madhërishëm, që nuk ka qenë i njohur më parë. (Gazeta “Al-Badr”, vëll. 2, nr. 35, data 18 shtator 1903; “Tadhkirah” f. 485)

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp