Besimi në madhështinë absolute të Zotit
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Besimi në madhështinë absolute të Zotit dhe në premtimet e Tij

besimi premtimi i Zotit

I Dërguari i Allahut s.a.v.s. thotë se lutja e mëposhtme shërben edhe për të gjetur sendet e humbura dhe për të kompensuar sendet e prishura.[1]

رَبَّنَاۤ اِنَّکَ جَامِعُ النَّاسِ لِیَوۡمٍ لَّا رَیۡبَ فِیۡہِ ؕ اِنَّ اللّٰہَ لَا یُخۡلِفُ الۡمِیۡعَادَ

O Zoti ynë! Ti je Mbledhësi i njerëzve për ditën, në të cilën nuk ka dyshim. Me të vërtetë, Allahu nuk e shkel premtimin.[2]


[1] Xhelalud-din es-Sujuti, “Ed-Durrul-Menthur”, vëll. 2, f. 9.
[2] Kurani Famëlartë 3:10.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp