Lutje për të pasur pushtet dhe forcë të jashtëzakonshme
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Lutje për të pasur pushtet dhe forcë të jashtëzakonshme

forca pushteti dallget deti

Lutja e poshtëshënuar e Hazret Sulejmanit a.s. u pranua dhe, edhe njerëzit më rebelë iu nënshtruan atij. Hazret Seleme Ibni El-Ekua r.a. thotë se i Dërguari i Allahut s.a.v.s. kur bënte ndonjë lutje, përmendte në veçanti atributin El-Uehab (Dhuruesi) të Zotit të Madhërishëm. Për shembull thoshte:

Subhane rabbijel-A’la El-Uehhab, domethënë I Shenjtë është Zoti im, i Lartësuari, Dhuruesi.[1]

Të njëjtën gjë e shohim edhe në lutjen e mëposhtme të Hazret Sulejmanit a.s.:

رَبِّ اغۡفِرۡ لِیۡ وَ ہَبۡ لِیۡ مُلۡکًا لَّا یَنۡۢبَغِیۡ لِاَحَدٍ مِّنۡۢ بَعۡدِیۡ ۚ اِنَّکَ اَنۡتَ الۡوَہَّابُ

O Zoti im! Më fal dhe më dhuro pushtet (të tillë), që pas meje të mos i përkasë askujt. Ti je Dhuruesi i madh.[2]


[1]. Ahmed ibn Hanbel, “Musned”, vëllimi XXVII, redaktor: Shu‘ajb el-Arnaut, botues “Muessesetur-Risāleh”, Bejrut 1419 h./ 1999, fq. 81, hadithi nr. 16548.
[2]. Kurani Famëlartë 38:36.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp