Duaja për të kërkuar mundësinë e veprave të mira dhe pasardhës të dëlirë
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Lutje për të falënderuar Zotin, për të kërkuar mundësinë e veprave të mira dhe pasardhës të dëlirë

lutjet e kuranit lutja

Sipas rrëfimeve, i pari që bëri këtë lutje ishte Hazret Ebu Bekri r.a. dhe Zoti ia pranoi lutjen në atë mënyrë, që prindërit, vëllezërit dhe të gjithë fëmijët e tij e pranuan Islamin.[1]

رَبِّ اَوۡزِعۡنِیۡۤ اَنۡ اَشۡکُرَ نِعۡمَتَکَ الَّتِیۡۤ اَنۡعَمۡتَ عَلَیَّ وَ عَلٰی وَالِدَیَّ وَ اَنۡ اَعۡمَلَ صَالِحًا تَرۡضٰہُ وَ اَصۡلِحۡ لِیۡ فِیۡ ذُرِّیَّتِیۡ ۚؕ اِنِّیۡ تُبۡتُ اِلَیۡکَ وَ اِنِّیۡ مِنَ الۡمُسۡلِمِیۡنَ

O Zoti im! Më mundëso të të falënderoj për bekimin që më dhe mua dhe prindërve të mi; të bëj vepra të mira që Ti i pëlqen dhe m’i përmirëso fëmijët. Unë, sinqerisht, kthehem i penduar te Ti dhe, pa dyshim, jam ndër të nënshtruarit.[2]


[1]. Xhelalud-din es-Sujuti, “Ed-Durrul-Menthur”, vëll. 5, f. 41.
[2]. Kurani Famëlartë 46:16.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp