Lutje për të kërkuar vendimin dhe fitoren prej Zotit
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Lutje për të kërkuar vendimin dhe fitoren prej Zotit

lutjet e kuranit lutja

Hazret Abdullah Ibni Abasi r.a. tregon se Hazret Shuajbi a.s. kur u zhgënjye nga populli i tij se pse nuk udhëzohej, me anë të kësaj lutjeje i kërkoi Zotit që të lëshonte vendimin e Tij përfundimtar. Pas kësaj, populli i tij u shkatërrua nga një tërmet i fuqishëm.[1]

وَسِعَ رَبُّنَا کُلَّ شَیۡءٍ عِلۡمًا ؕ عَلَی اللّٰہِ تَوَکَّلۡنَا ؕ رَبَّنَا افۡتَحۡ بَیۡنَنَا وَ بَیۡنَ قَوۡمِنَا بِالۡحَقِّ وَ اَنۡتَ خَیۡرُ الۡفٰتِحِیۡنَ 

O Zoti ynë! Ti sundon çdo gjë me dije. Tek Allahu jemi mbështetur. O Zoti ynë! Vendos me drejtësi midis nesh dhe midis popullit tonë. Ti je më i miri prej të gjithë gjykatësve.[2]

[1]. Tefsir Kurtubi, pj. 7, f. 251.
[2]. Kurani Famëlartë 7:90.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp