Si u zgjodh Hazret Ebu Bekri r.a. Kalif?
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
Related Contents from Topics

Si u zgjodh Hazret Ebu Bekri r.a. Kalif?

Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar, Allahu e ndihmoftë fuqimisht

Në vazhdë të fjalimeve të tij për sahabët e Profetit Muhammed s.a.v.s. që morën pjesë në Betejën e Bedrit, Hazret Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar, Allahu e ndihmoftë fuqimisht në këtë hutbe përmend 3 sahabë të tjerë:

  1. Hazret ‘Asim bin Adij r.a.
  2. Hazret ‘Amr bin ‘Auf r.a.
  3. Hazret Ma’n bin ‘Adij r.a.

Dhe duke iu referuar Hazret Ma’n bin Adijit r.a., tregoi me hollësi edhe ngjarjen se si u zgjodh Hazret Ebu Bekri r.a. Kalif i Parë i Pejgamberit s.a.v.s..

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp