Sakrifica financiare dhe arka e Vakf-e-Xhedidit
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
Related Contents from Topics

Sakrifica financiare dhe arka e Vakf-e-Xhedidit

Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar, Allahu e ndihmoftë fuqimisht

Për hutben e plotë, ju lutemi, ndiqni videon!

Në këtë hutbe, Hazret Kalifi i Pestë i tregoi rëndësinë e sakrificave financiare në rrugën e Zotit. Në vazhdë të kësaj teme, tregoi disa nga ngjarjet besimnxitëse të sakrificave financiare të sahabëve të Profetit Muhammed s.a.v.s. dhe të sahabëve të Mesihut të Premtuar a.s..

Ai gjithashtu tregoi se sot vetëm Xhemati Musliman Ahmedia si xhemat po e ndjek këtë rrugë, ku kolektivisht i gjithë xhemati sakrifikon paratë për hir të Zotit, për të ndihmuar të varfrit dhe për të mbështetur fenë e Zotit. Ai gjithashtu rrëfeu ngjarje tejet emocionuese të sakrificave që bëjnë ahmedianë sot anekënd botës.

Më pas deklaroi vitin e ri të arkës së Vakf-e-Xhedidit tha:

Me bekimin e Zotit të Madhërishëm, me 31 dhjetor viti i 60-të i arkës së Vakf-e-Xhedid ka përfunduar dhe nga 1 janar filloi viti i 61-të i saj. Gjatë vitit që lamë, Xhemati nga e gjithë bota ka kontribuar 8,862,000 paund britanikë në këtë arkë, që 842,000 paund më shumë nga viti i kaluar. Elhamdulil-lah!

Për nga kontributet, Pakistani renditet në vendin e parë dhe pas tij vijnë:

 1. Anglia
 2. Gjermania

Në arkën Tehrik-e-Xhedid ishte e kundërta.

 1. Amerika
 2. Kanadaja
 3. India
 4. Australia
 5. Një shtet arab
 6. Indonezia
 7. Një shtet arab
 8. MashaAllah, edhe Ghana ka përparuar shumë këtë herë.

Për nga monedha vendase xhematet që kanë bërë përparime të dukshme në krahasim me vitin e kaluar janë:

 1. Ka përparuar jashtëzakonisht shumë. Pastaj vijnë vendet afrikane.
 2. Nigeria 83%
 3. Mali 55%
 4. Sierra Leone 45%
 5. Cameroon 45%
 6. Ghana 24%.

Pra këto janë vende që kanë kontribuar më shumë në monedhën vendase në krahasim me shtetet e tjera.

Për sa i përket numrit të pjesëmarrësve, gjë e cila është kryesorja, me bekimin e Zotit këtë vit 1,6 milionë ahmedianë kanë kontribuar në këtë arkën e Vakf-e-Xhedidit, ku pjesëmarrësit e rinj janë 268 mijë veta. Në këtë aspekt 10 vendet e para janë:

 1. Nigeria
 2. Sierra Leone
 3. Niger
 4. Benin
 5. Mali
 6. Cameroon
 7. Ivory Coast
 8. Senegal
 9. Burkina Faso
 10. Gambia

Vende si Guinea-Bissau, Kenya, Tanzania, Zimbabwe kanë punuar mirë.

Në Vakf-e-Xhedid ka dy sektorë: për fëmijët dhe për të rriturit. Për këta sektorë më shumë punojnë Pakistani dhe Kanadaja, por sivjet edhe Australia.

Te të rriturit, 3 vendet e para brenda Pakistanit janë:

 1. Lahore
 2. Rabwah

Për sa u përket provincave të Pakistanit, renditja është si më poshtë:

 1. Islamabad
 2. Rawalpindi
 3. Sargodha
 4. Gujrat
 5. Umarkot
 6. Hyderabad
 7. Mirpur Khas
 8. Dera Ghazi Khan
 9. Kotli Azad Kashmir

Për u përket xhemateve brenda Pakistani janë:

 1. Islamabad Township
 2. Gulshan Iqbal Karachi
 3. Samanabad Lahore
 4. Rawalpindi town
 5. Azizabad Karachi
 6. Delhi Gate Lahore
 7. Mughalpura Lahore
 8. Sargodha town
 9. Dera Ghazi Khan town.

Tek fëmijët, 3 xhematet e para në Pakistan janë:

 1. Lahore
 2. Karachi

Për sa u përket provincave brenda Pakistanit, këto janë vendet e para:

 1. Sargodha
 2. Rawalpindi
 3. Gujrat
 4. Faisalabad
 5. Hyderabad
 6. Narowal
 7. Dera Ghazi Khan
 8. Kotli Azad Kashmir
 9. Sheikhupura

10 xhematet e mëdha të Anglisë që kanë kontribuar më shumë janë:

 1. Worcester park
 2. Masjid Fazl
 3. Birmingham South
 4. Gillingham
 5. Birmingham West
 6. New Malden
 7. Glasgow
 8. Islamabad
 9. Putney
 10. Hayes

Kurse rajonet brenda Anglisë janë:

 1. London B
 2. London A
 3. Midlands
 4. North East
 5. Middlesex
 6. South London
 7. Islamabad
 8. East London
 9. North West
 10. Hertfordshire
 11. Scotland

10 xhematet e para të Amerikës janë:

 1. Silicon Valley
 2. Seattle
 3. Detroit
 4. Silver Spring
 5. Central Virginia
 6. Boston
 7. Los Angeles East
 8. Dallas
 9. Houston North
 10. Orwell

5 Xhematet e mëdha të Gjermanisë që kanë zënë vendet e para janë:

 1. Hamburg
 2. Frankfurt
 3. Wiesbaden
 4. Gross-Gerau
 5. Morfelden Walldorf.

Kurse xhematet e vogla të Gjermanisë janë:

 1. Rodermark
 2. Neuss
 3. Mahdiabad
 4. Nidda
 5. Freiburg
 6. Koblenz
 7. Florsheim
 8. Weingarten
 9. Pinneburg
 10. Langen

Rajonet (imarat) e para të Kanadasë për nga kontributet janë:

 1. Vaughan
 2. Calgary
 3. Peace Village
 4. Brampton
 5. Vancouver
 6. Mississauga

10 xhematet e para të Kanadasë janë:

 1. Durham
 2. Edmonton West
 3. Saskatoon South
 4. Windsor
 5. Bradford
 6. Saskatoon North
 7. Montreal West
 8. Lloydminster
 9. Edmonton East
 10. Abbotsford

5 xhematet e Kanadasë që kanë punuar më shumë për sektorin e fëmijëve të arkës Vakf-e-Xhedid janë:

 1. Durham
 2. Bradford
 3. Saskatoon South
 4. Saskatoon North
 5. Lloydminster

Kurse 5 rajonet (imarat) e Kanadasë që kanë punuar më shumë për sektorin e fëmijëve të kësaj arke janë:

 1. Peace Village
 2. Calgary
 3. Vaughan
 4. Vancouver
 5. Vesten

Provincat e Indisë për nga kontributet janë:

 1. Kerala
 2. Jamu Kashmir
 3. Telangana
 4. Karnataka
 5. Tamil Nadu
 6. Odisha
 7. West Bengal
 8. Punjab
 9. Uttar Pradesh
 10. Maharashtra

Kurse xhematet e para të Indisë janë:

 1. Calicut
 2. Hyderabad
 3. Pathapiriyam
 4. Kadian
 5. Kolkata
 6. Bangalore
 7. Kannur town
 8. Pangadi
 9. Karulai
 10. Karunagappalli

10 xhematet e mëdha të Australisë që kontribuuan më shumë janë:

 1. Castle Hill
 2. Brisbane Logan
 3. Marsden Park
 4. Melbourne Long Warren
 5. Berwick
 6. Pezith
 7. Plumpton
 8. Black town
 9. Adelaide South
 10. Canberra

Xhematet e para të Australisë për sektorin e fëmijëve janë:

 1. Brisbane Logan
 2. Pezith
 3. Brisbane South
 4. Melbourne
 5. Berwick
 6. Adelaide South
 7. Melbourne Long Warren
 8. Plumpton
 9. Castle Hill
 10. Marsden Park
 11. Mount Druitt.

Allahu ua bekoftë pa masë sakrificëbërësve pasuritë dhe fëmijët, i shtoftë në besim e sinqeritet dhe e bëftë gjithsecilin të synojë vetëm pëlqimin e Zotit edhe në fjalët, edhe në veprat e tij!

Pas namazit, Hazret Kalifi i Pestë, Allahu e ndihmoftë fuqimisht udhëhoqi një xhenaze, e cila ishte e z. Ali Goher Munaver, të Anglisë.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp