U ime Allaha Milostivog Darovaoca bez traženja Samilosnog
Nema drugog boga osim Allaha i Muhammed je Njegov poslanik
Muslimani koji vjeruju da je ,
Hazreti Mirza Ghulam Ahmad iz Kadiana a.s. Imam Mahdi i Obećani Mesija

Učenje Časnog Kur'ana

  1. Časni Kur’an treba učiti redovno i prema postavljenom planu. Utvrdite jedan dio za dnevno učenje radije nego da uzmete Časni Kur’an povremeno i učite što vi želite. Neredovno učenje ne donosi korist. Bilo da se odlučite za pola dijela za dnevno učenje, ili cijeli dio, ili nekoliko dijelova, određeni dio za učenje mora biti proučen svakodnevno bez ikakvog nemara.Časni Poslanik s.a.v.s. kaže da Allah voli ibadet koji se obavlja redovno i nikada se ne propušta
    Neredovnost pokazuje nedostatak žara, a srce ne može biti očišćeno bez žara i istinske ljubavi. Moje lično iskustvo potvrđuje ovaj stav. Kad god sam zauzet pisanjem knjige ili nekim drugim poslom i ne mogu učiti Časni Kur’an, moje srce osjeća bol i to nepovoljno utječe i na druge načine ibadeta.
    Ukratko, Časni Kur'an treba učiti svakodnevno.
  2. Nastojte da razumijete ono što učite. Časni Kur’an ne treba učiti na brzinu. Polagano učenje će vas osposobiti da razumijete i također da pokažete prikladno poštovanje premaČasnom Kur’anu
    Jedan ahmadi musliman je pitao šta da osoba radi ako ne razumije Časni Kur’an. Takvi ljudi trebaju naučiti prijevod jednog dijela Časnog Kur’ana i taj dio uključiti u svako učenje. Možda ćete pitati: Kakva je korist od učenja dijelova koje ne razumijemo? Zapamtite, kad se nešto uradi s iskrenošću i dobrom namjerom, Allah sigurno to nagrađuje. Ako budete učili radi Boga, ako i ne znate značenje, On će vas sigurno blagosloviti u skladu s vašom iskrenošću. Uz to, ove riječi imaju utjecaja. Časni Poslanik s.a.v.s. je naredio da se novorođenom djetetu u uši prouči azan (poziv za namaz). Dijete nije u stanju da razumije ili prepozna bilo šta u to vrijeme, ali je pod utjecajem riječi azana.
  3. Kad god je moguće, uzmite abdest prije učenja. Ja smatram dozvoljenim da se Časni Kur’an uči bez uzimanja abdesta, ali neki učenjaci to smatraju nepoželjnim. Sigurno je prikladnije uzeti abdest da se dobije veća korist i zaradi veća nagrada.
Kontaktirajte nas preko Vibera :)
Viber
WhatsApp