Lutje për të kërkuar riskun dhe paqen
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Lutje për të kërkuar riskun dhe paqen

lutjet e kuranit lutja

Gjatë ndërtimit të Shtëpisë së Allahut, Hazret Ibrahimi a.s. i ishte lutur Zotit që t’i siguronte paqe qytetit të Mekës dhe risk banorëve të tij dhe, gjithashtu, fëmijët e tij t’i mbante larg idhujtarisë. Zoti ia pranoi të gjitha këto lutje.[1]

رَبِّ اجۡعَلۡ ہٰذَا بَلَدًا اٰمِنًا وَّ ارۡزُقۡ اَہۡلَہٗ مِنَ الثَّمَرٰتِ مَنۡ اٰمَنَ مِنۡہُمۡ بِاللّٰہِ وَ الۡیَوۡمِ الۡاٰخِرِ

O Zoti im! Bëje këtë qytet të paqes dhe ushqeji banorët e tij, që besojnë në Allah dhe në ditën e fundit, me fruta të çdolloji.[2]

[1]. Xhelalud-din es-Sujuti, “Ed-Durrul-Menthur”, vëll. 4, f. 86.
[2]. Kurani Famëlartë 2:127.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp