Lutje për abdes
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Lutje për abdes

lutje e Profetit

Hazret Omer Ibnil-Hatabi r.a. rrëfen se i Dërguari i Allahut s.a.s. kur mbaronte abdesin, thoshte këto fjalë:

اَشھَدُ اَن لَّا اِلٰہَ اِلَّااﷲُ وَحدَہٗ لَا شَرِیکَ لَہٗ وَاَشھَدُ اَنَّ مُحَمَّدً ا عَبدُہٗ وَرَسُولُہٗ۔ اَللّٰھُمَّ اجعَلنِی مِنَ التَّوَّابِینَ وَاجعَلنِی مِنَ المُتَطَھِّرِینَ۔

Dëshmoj se nuk ka të adhuruar tjetër përveç Allahut. Ai është i Vetëm, i Pashoq. Dëshmoj se Muhammedi është rob dhe i Dërguari i Tij. O Allah! Më bëj ndër të penduarit dhe ndër të pastrit!

I Dërguari i Allahut s.a.s. gjithashtu thoshte, se ai që lutet në këtë mënyrë pas abdesit, i hapen dyert e xhenetit.[1]


[1]. Tirmidhiu, Kitabut-tahara, bab ma jekulu ba’del-uedu.

Related Contents from Topics
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp