Fisnikëria dhe ndershmëria e Profetit Muhammed s.a.v.s.
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Fisnikëria dhe ndershmëria e Profetit Muhammed s.a.v.s.

Misionar i Xhematit Musliman Ahmedia të Gjermanisë

z. Javaid Iqbal Nasir ka mbajtur këtë fjalim më 23 tetor 2016 në Xhelsa Salanën e Shqipërisë. Tema e tij ishte “Fisnikëria dhe ndershmëria e Profetit Muhammed s.a.v.s.”. Fillimisht duke shtjelluar kuptimet e këtyre vetive, ai nënvizoi se shfaqja më e lartë e këtyre atributeve vjen nëpërmjet të dërguarve të Zotit, ndërsa manifestimi më i arrirë dhe më i pashembullt i tyre u rrezatua në modelin e Profetit Muhammed s.a.v.s. Më tej, ai rrëfeu disa ngjarje nga jeta fisnike e Profetit s.a.v.s. të cilat nxirrnin në pah vetitë e fisnikërisë dhe ndershmërisë së tij. Ai tregoi ngjarjen e vendosjes së gurit të zi gjatë ndërtimit të Qabesë dhe dha disa shembuj për standardet e tij të larta të drejtësisë etj.

Related Contents from Topics
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp