“Nëse duam paqen, duhet t’i vlerësojmë të tjerët"
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

“Nëse duam paqen, duhet t’i vlerësojmë të tjerët e t’u japim përparësi të drejtave të tyre” – Kalifi

Gazeta

Më 11 maj 2016, Udhëheqësi botëror i Xhematit Musliman Ahmedia, Hazret Mirza Masrur Ahmed u intervistua nga gazeta suedeze “Sydsvenskan” në xhaminë “Mahmud” në Malmo të Suedisë

Kur u pyet në lidhje me xhaminë e sapondërtuar, të quajtur “Mahmud”, Hazret Mirza Masrur Ahmed tha:

“Kur kam qenë herën e kaluar (në vitin 2005) këtu ishte një fushë e madhe dhe tani kemi ndërtuar një xhami të bukur në të. Sa herë që arrijmë të ndërtojmë një xhami të re, emocionohem sepse gëzojmë edhe një vend, i cili na bashkon dhe në bën të mundur të përulemi para Zotit të Madhërishëm”.

Gazetari e pyeti për shqetësimet e tij në lidhje me paqen dhe sigurinë botërore dhe ai iu përgjigj:

“Nëse duam paqen, duhet t’i vlerësojmë të tjerët e t’u japim përparësi të drejtave të tyre, në vend që të kërkojmë të drejtat tona. Ky është çelësi i paqes, që i jep fund konflikteve të botës”.

Ai u pyet nëse e ka takuar Papa Françeskun. Hazret Mirza Masrur Ahmed tha:

“Nuk e kam takuar deri më tani, por kam pëlqyer dhe përgëzuar shumë gjëra që ai ka thënë që nga koha kur është zgjedhur”.

Related Contents from Topics
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp