Lutje për të kërkuar shenjë vendimtare
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Lutje për të kërkuar shenjë vendimtare

arka e nuhut varka e nuhut islami

Hazret Nuhi a.s. pasi u zhgënjye shumë nga populli i tij, iu lut Zotit të shfaqte ndonjë shenjë vendimtare dhe ta shpëtonte atë dhe xhematin e tij. Allahu i Madhërishëm ia dëgjoi lutjen dhe e fundosi popullin e tij në ujë, kurse Nuhin a.s. dhe besimtarët e tij i shpëtoi nëpërmjet një anijeje, të cilën ata e kishin ndërtuar sipas udhëzimit të Zotit. Lutja e Hazret Nuhit a.s. ishte:

قَالَ رَبِّ اِنَّ قَوۡمِیۡ کَذَّبُوۡنِ ﴿۱۱۸﴾ فَافۡتَحۡ بَیۡنِیۡ وَ بَیۡنَہُمۡ فَتۡحًا وَّ نَجِّنِیۡ وَ مَنۡ مَّعِیَ مِنَ الۡمُؤۡمِنِیۡنَ 

O Zoti im! Populli im më përgënjeshtroi. Prandaj, bëj gjykim të qartë midis meje dhe atyre dhe më shpëto mua dhe besimtarët që janë me mua.[1]

[1]. Kurani Famëlartë 26:118-119.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp