Lutje kur mbaron leximin e Kuranit të Shenjtë - Leximi i Kuranit
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
kurani leximi i kuranit

Hazret Hudhejfa r.a. tregon se i Dërguari i Allahut s.a.v.s. kur përfundonte leximin e gjithë Kuranit, ose recitimin e Kuranit, bënte këtë lutje:

leximi i kuranitO Allah! Më mëshiro në saje të Kuranit. Bëje atë për mua drejtues, dritë, udhërrëfyes dhe mëshirë. O Allah! Më kujto atë që kam harruar prej tij dhe më mëso atë që nuk e kam kuptuar prej tij. Më mundëso leximin e tij gjatë orëve të natës dhe gjatë orëve të ditës. Bëje atë argument për mua, o Zoti i botëve. (Ihja ulumid-din, lil-Gazali, pj. 1, f. 278).

Image Credits to Habib M’henni / Wikimedia Commons

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp