Jeta e sahabëve të betejës së Bedrit
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
Related Contents from Topics

Jeta e sahabëve të betejës së Bedrit

Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar, Allahu e ndihmoftë fuqimisht

Përkthim në shqip i fjalimit të së xhumasë së mbajtur nga Hazret Mirza Masrur Ahmedi, Kalifi i Pestë dhe Udhëheqësi botëror i Xhematit Musliman Ahmedia, më 07-12-2018.

Hazret Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar, Allahu e ndihmoi fuqimisht, në këtë hutbe përmendi 6 sahabët e radhës, që morën pjesë në betejën e Bedrit bashkë me Profetin Muhammed s.a.v.s. Ai gjithashtu tregoi ngjarje shumë interesante nga jeta e tyre. Sahabët që u përmendën janë:

  1. Hazret Ubejd bin Zejd Ensari r.a.
  2. Hazret Zahir bin Haram el-Eshxhai r.a.
  3. Hazret Zejd bin Khattab r.a.
  4. Hazret Udabe bin Khashkhash r.a.
  5. Hazret Abdullah bin Xhedd r.a.
  6. Hazret Harith bin Evs bin Muadh r.a.

Gjithashtu, në këtë hutbe, Kalifi i Xhematit shpjegon me detaje ngjarjen e vrasjes së Ka’ab bin Eshref -it.

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp