Rregullat e namazit
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Rregullat e namazit

Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar, Allahu e ndihmoftë fuqimisht

Përgjigjiet e pyetjeve të mëposhtme do t’i gjeni në këtë hutbe të xhumasë.

  • A duhet t’i ngremë duart në çdo tekbir të namazit?
  • A duhet të thoni Amini me zë të lartë apo të ulët?
  • Ku duhet t’i lidhni duart gjatë qëndrimit në namaz?
  • Ai që i bashkohet xhematit në ruku gjatë namazit, a i vlerësohet rekati apo duhet ta falë rekat shtesë pas dhënies së selamit nga imami?
  • A duhet të recitoni el-Fatihanë mbrapa imamit?
  • A prishet namazi nëse nuk e riciton el-Fatihanë mbrapa imamit?
  • Të jesh imam i xhamisë a mund të jetë si profesion?
  • Muslimanët ahmedianë a mund të falin namaz mbrapa një imami joahmedian?
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp