Fillimi i muajit të bekuar Ramazan
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.

Fillimi i muajit të bekuar Ramazan

Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar, Allahu e ndihmoftë fuqimisht

Në këtë hytbe, përveç të tjerash, janë trajtuar çështjet:

  • Si përcaktohet fillimi i ramazanit dhe dita e bajramit?
  • Deri kur hahet syfyri? Pra, kur mbaron koha e ngrënies së syfyrit?
  • A lejohet agjërimi gjatë udhëtimit dhe sëmundjes?
  • Rreth fidjetus-sijamit dhe atyre që nuk agjërojnë dot
  • Cila është mosha e lejuar për të agjëruar?
  • Sa rekate (reqate) ka namazi i teravive?
Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp