Lutje kur sheh hënën e re
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
ramazani kalendari

(1) Sipas rrëfimit të Hazret Talha Ibni Abejdaullahut dhe atij të Hazret Katadasë, i Dërguari i Allahut s.a.v.s. këtë lutje e bënte kur shikonte hënën e re:

hena e re
O Allah! Bëje këtë hënë të lindë mbi ne me paqen dhe besimin, me sigurinë dhe Islamin. O hënë! Zoti im dhe Zoti yt është Allahu! Qofsh një hënë e mbarë dhe udhëzuese! Qofsh një hënë e mbarë dhe udhëzuese! Qofsh një hënë e mbarë dhe udhëzuese! Besoj në Allahun që të ka krijuar ty.
(Tirmidhiu, Ed-da’vat, bab ma jekulu enda ru’jetil-hilal)

(2) Raportohet se i Dërguari i Allahut s.a.v.s. kur shikonte hënën e re bënte edhe këtë lutje:

hena e reO Allah! Na beko gjatë rexhepit dhe shabanit dhe na ço deri në ramazan. (Kenzul-umal, vëll. 7, f. 79)

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp