Lutja kur hyn në muajin rexhep
Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëbërësit.
Nuk ka të adhurueshëm tjetër përveç Allahut, Muhammedi është i Dërguari i Allahut.
Muslimanët që besojnë se Hazret Mirza Ghulam Ahmedi a.s.,
është Imam Mehdiu dhe Mesihu i Premtuar.
lutje e Profetit

Muaji i shtatë në kalendarin islam është rexhep. Pas tij vjen muaji shaban dhe pas tij, muaji i nëntë, muaji i bekuar i ramazanit. Raportohet se i Dërguari i Allahut s.a.s. kur shikonte hënën e re të muajit rexhep, bënte këtë lutje:

rexhepi shabani ramazani

O Allah! Na beko gjatë rexhepit dhe shabanit dhe na ço deri në ramazan! (Kenzul-umal, vëll. 7, f. 79; nr. i hadithit 18049 dhe 38288)

Shpërndaje
Na kontaktoni ne Whatsapp :)
Shtypni këtu ju lutemWhatsApp