pendesa dhe namazi

Hazret Mirza Ghulam Ahmedi, Mesihu i Premtuar dhe Imam Mehdiu a.s. thotë: Realiteti i mëkatit nuk është që Allahu e ka krijuar atë dhe falja e tij iu kujtua pas mijëra vitesh. Ashtu siç miza ka dy krahë: në njërin ka shërim dhe në tjetrin ka helm, edhe njeriu ka dy krahë të tillë: një […]

Besimi, Malfuzat - Thënie të Mesihut të Premtuar a.s. Read more
Facebuk

Mesihu i Premtuar alejhiselam ka thënë: Njeriu kalon herë përmes shtrëngimit, herë përmes ngazëllimit. Në gjendje ngazëllimi, ai përjeton shend e hare, në zemër ndien një kënaqësi të veçantë, tërhiqet pas Zotit të Madhërishëm dhe edhe në namaze përjeton kënaqësi. Por nganjëherë, ai bie në një gjendje të atillë, saqë i humbet gjithë ky pasion […]

Besimi, Blog, Malfuzat - Thënie të Mesihut të Premtuar a.s. Read more
Le te harrohet mendimi per xhihadin

Hazret Mirza Ghulam Ahmedi, Mesih i Premtuar dhe Imam Mehdi, para 125 vitesh u kishte bërë thirrje gjithë muslimanëve që të hiqnin dorë nga mendimi i xhihadit me armë, pasi nuk është më kohë e luftës në emër të besimit. Por mjerisht ai u kundërshtua pikërisht nga të ashtuquajturit dijetarë muslimanë, të cilët e shpallën […]

Besimi, Blog, Konflikti dhe terrorizmi Read more
Kisha e Varrit të Shenjtë, gjithashtu quhet Bazilika e Varrit të Shenjtë, që gjendet në lagjen e krishterë në qytetin e vjetër të Jerusalemit.

Epigraf: “Nuk ka dhunë në fe. Tashmë është e dalluar e drejta nga e shtrembra. Ai që kundërshton shejtanin dhe beson në Allah, ka kapur lidhjen më të fortë që nuk këputet kurrë. Allahu dëgjon shumë dhe është i Gjithëdijshëm.” (Kurani Famëlartë 2:257) Kur Profeti Muhammed s.a. solli besimin monoteist, atë të Një Zoti të […]

Besimi, Blog, Çështje shoqërore Read more
el-hiwar-el-mubashar

I nderuari Hani Tahir është një ndër dijetarët arabë të Xhematit Musliman Ahmedia, i cili u anëtarësua në vitin 1999 dhe ia përkushtoi jetën fesë Islame. Ndër shumë përpjekjet e tij të çmuara në shërbim të Xhematit Ahmedia, është edhe pjesëmarrja e tij e vazhdueshme në emisionin live “El-Hiwar El-Mubashar” (“Biseda e drejtpërdrejtë”), emision ky […]

Besimi, Blog Read more
4-984-jxwp_004

Hazret Kalifi i Pestë i Mesihut të Premtuar, Udhëheqësi i Xhematit Musliman Ahmedia, Allahu e ndihmoftë fuqimisht, në hytben e tij të xhumasë, të mbajtur më 14 maj të vitit 2004, thotë: Mesihu i Premtuar a.s. thotë: Për ta mbajtur të lulëzuar kopshtin shpirtëror, njeriu duhet t’i kërkojë Burimit të jetës së vërtetë ujë fuqidhënës. […]

Besimi, Blog Read more
Si duhet te festojme Vitin e Ri

Koha është e pakapshme, të cilën askush nuk mund ta ndalë. E tashmja vazhdimisht po shndërrohet në të kaluarën. Edhe e ardhmja që përgatitet për të ardhur, do të vijë vetëm për të na përshëndetur, sepse në çastin tjetër ajo do të jetë e kaluara. Asgjë nuk mbetet në dorën e njeriut. E kaluara nuk […]

Besimi, Blog, Çështje shoqërore Read more
Drita

Mesihu i Premtuar dhe Imam Mehdiu a.s. thotë: “Njerëzit në botë kur krijojnë miqësi të ngushtë, shpesh e përmbushin atë. Kush mund të jetë indiferent ndaj jush, pasi të keni krijuar miqësi me të! Edhe sikur të kemi lidhje të sinqertë me një vjedhës, ai nuk do të bëjë vjedhje në shtëpinë tonë. Atëherë, si […]

Besimi, Blog Read more
tri nivelet e takuase

Hazret Mirza Mahmud Ahmedi, Kalifi i Dytë i Mesihut të Premtuar, duke shpjeguar një ajet të Kuranit tregon për tri nivelet e takuasë. Më poshtë, citojmë një pjesë të shkëputur nga libri i tij “Njohja e Zotit”:   لَیۡسَ عَلَی الَّذِیۡنَ اٰمَنُوۡا وَعَمِلُوا الصّٰلِحٰتِ جُنَاحٌ فِیۡمَا طَعِمُوۡۤا اِذَا مَا اتَّقَوۡا وَّ اٰمَنُوۡا وَعَمِلُوا الصّٰلِحٰتِ ثُمَّ […]

Besimi, Blog, Komentim i Kuranit Read more